Arne Ritari -säätiö

Arne Ritari-säätiö on perustettu vuonna 1986 tukemaan ja edistämään suomalaisten lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja Suomen lionsklubien omille ja/tai klubien yhteisille palveluaktiviteeteille. Säätiö hankkii varoja pääasiassa luovuttamalla adresseja lahjoituksia vastaan sekä myöntämällä Lions-ritarin/Pro Ritarin arvoja.

Säätiön asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu seitsemän jäsentä, joista yksi on Suomen Lions-liitto ry:n edellisen kauden puheenjohtaja. Hallituksen sihteerinä toimii säätiön asiamies.

Apurahahakemukset riittävän ajoissa!

Arne Ritari – säätiö myöntää apurahoja kohteisiin, jotka ovat ennalta sovittujen sääntöjen mukaisia.  Palveluaktiviteettien tulee olla klubilaisten suorittamia ja klubin hallinnoimia.

Myönnetty apuraha voi olla joko 50% tai 40% kohteen kokonaiskustannuksista, tiettyjen erikoistöiden osalta vain 30%.
Apurahan hakemuslomakkeen voi ladata oheisesta linkistä AR-säätiön sivuilta https://www.lions.fi/data/liitteet/apurahahakemus_v11.pdf

Sieltä löytyvät myös tarkat ohjeet sääntöjenmukaisista kohteista ja hakemukseen tarvittavista liitteistä. Hakemus toimitetaan piirin ARS-toimikuntapuheenjohtajalle (Reijo Stedt,  reijo.stedt(at)lions.fi), jolta tarvittaessa saa lisätietoja.

Hakija, jolle apuraha on myönnetty, voi hakea uutta apurahaa aikaisintaan kahden (2) vuoden kuluttua myöntämisestä. Samaan kohteeseen uutta apurahaa hakijalle voidaan myöntää aikaisintaan kolmen (3) vuoden kuluttua edellisestä myönnöstä.

Viime vuosina Säätiö on myöntänyt apurahoja varsin moninaisiin kohteisiin koulun mopokatoksesta frisbeegolfradan rakentamiseen, kipupumpun hankinnasta partiokämpän vesikaivon rakentamiseen, invalidien kesäpaikan laiturista puulajipuiston perustamiseen ja vähävaraisten perheiden kesäretkeen. Lisätietoa apurahoista https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/apurahat/

Adressit – ota hyväksi tavaksi!

ARS-adressit sopivat muistamiseen niin ilon, kiitoksen kuin surunkin päivänä. Adressipakkaus sisältää viisi eri kuva-aiheista A4-välilehteä, joille voi tulostaa tai käsin kirjoittaa tilanteeseen sopivan tekstin. Toki sivun voi itsekin laatia mm. jotain omaa kuvaa käyttämällä. Ohje löytyy oheisesta linkistä. https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/adressit/kuinka_kaytan_omia_kuvia_valilehdella_/

Adressit tilataan AR-säätiön tilauslomakkeella (oheinen linkki)
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/adressit/tilauslomake/  tai toimikunnan puheenjohtajalta outi.syvanpera(at)lions.fi. Laskun toimitetuista adresseista (10 euroa/kpl) Lions-liitto lähettää suoraa tilaavan klubiin sen sähköpostiosoitteella. Useissa piirin tilaisuuksissa adresseja on myös saatavilla!

Lisätietoja adresseista alla olevasta linkistä (mm. adressien kuvamalleja ja muistolause-ehdotuksia)
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/adressit/

Arne Ritari -killan jäsenyys (Lions-ritari)/Pro Ritari

Lions-ritarikillan jäsenyys on arvostettu huomionosoitus klubin ansioituneelle jäsenelle. Säätiö on myöntänyt ritari-arvoja eli Arne Ritari-killan jäsenyyksiä tähän mennessä jo runsaat 2000 kpl.  B-piirissä ylittyi vuoden 2017 lopulla 100:n ritarin raja – joten lisää mahtuu piiriimme runsain mitoin! Jäseneksi ottaminen tapahtuu juhlallisin menoin piirin AR-tilaisuudessa, klubin vuosijuhlassa tai klubi-illassa. Hakemuslomakkeen klubi voi tulostaa AR-säätiön sivuilta, https://www.lions.fi/data/liitteet/lions-ritari_hakemus.pdf

Lisätietoja
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/ritarit/
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/kuinka_ritariksi_lyominen_toteutetaan
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/pro_ritari/

OBS!
Information på svenska
https://www.lions.fi/verksamhet/arne_ritari_-stiftelsen/

Muut palkitsemiset

”Isännänviiri”
ARS-säätiöltä on saatavissa lipputankoon nostettava 4 metrin pituinen viiri, jossa säätiön logo ja värit,
keltainen ja purppura. Lahjoitus säätiölle on 70 euroa, ja viirin saa piirin ARS-puheenjohtajalta.

Kunniakirja
Klubi tai henkilö voidaan palkita kunniakirjalla hyvin onnistuneen adressimyynnin tai muun säätiön kannalta ansiokkaan toiminnan johdosta. Piirin AR-toimikuntapuheenjohtaja voi piirikuvernöörin hyväksynnällä tilata sertifikaatteja suoraan toimittajalta. Tehkääpä puheenjohtajalle perusteltuja ehdotuksia!

Lisää palkitsemismahdollisuuksia
https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/palkitseminen

Ollaanhan yhteydessä!

Vastaava henkilö

Artikkeleita ei löytynyt.

Viimeisimmät uutiset

Artikkeleita ei löytynyt.