Sanna Siissalosta kansainvälisen Baltic Sea Lions -verkoston uusi vetäjä

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Baltic Sea Lions -verkosto on Itämeren ympärillä toimivien yhdeksän Lions-maan lionspiirien yhteistyöverkosto, joka pyrkii luomaan ystävyyssuhteita ja rajat ylittäviä aktiviteetteja piirien ja klubien välillä. Baltic Sea Lions perustettiin aikoinaan Baltian maiden vapauduttua Venäjän alaisuudesta, tuomaan länsimaista apua näihin maihin. Sittemmin tilanne on paljonkin muuttunut ja nyt Baltic Sea Lions -verkosto on ottanut uudeksi päätehtäväkseen Itämeren veden laadun suojelutyön. BSL-verkosto piti kuluneena viikonloppuna 29.-30.9.18 jo kahdennenkymmenennen koordinaatiokonferenssinsa, joka tällä kertaa oli Puolan Gdanskissa upeissa historiallisissa maisemissa.

Baltic Sea Lions -verkoston uudeksi presidentiksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Suomen ja B-piirin PDG Sanna Siissalo. Sanna on vasta toinen suomalainen verkoston vetäjänä. Suomi ja suomalaiset olivat muutenkin hyvin näkyvästi esillä tämänkertaisessa BSL-konferenssissa, erityisesti sen ansiosta että PDG Tiitus Tuohikorpi, lion Mika Pirttivaara ja projektipäällikkö Karoliina Vilander olivat siellä esittelemässä Suomen leijonien uutta Leijonat puhtaiden vesien puolesta hanketta joka on saanut ministeriön kärkihankestatuksen ja valtion rahoitusta. Tarkoitus on levittää hankkeessa syntyviä aineistoja ja ideoita BSL-verkostoa käyttäen kaikkiin muihinkin Itämeren alueen maihin.

”Tunnelma kokouksessa oli aivan erinomainen ja nyt minulla on uskoa siihen että BSL:n tulevaisuus on turvattu pitkäksi aikaa”, totesi väistyvä BSL-presidentti, Saksan PCC Lutz Baastrup kokouksen lopuksi. Suomen ja Ruotsin Itämeri-avaukset saivatkin muiden maiden leijonilta hyvin innostuneen vastaanoton.

Kuvassa vastavalittu BSL:n uusi presidentti Sanna Siissalo on juuri saanut kukkaonnittelut PDG Tiitus Tuohikorvelta ja Leijonat puhtaiden vesien puolesta hankkeen projektipäällikkö Karoliina Vilanderilta.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin