Ympäristö / kestävä kehitys

Kansainvälisen Lions-järjestön toiminnan yksi viidestä pääpainopisteistä on Luonto ja kestävä kehitys.

Kaikkialla maailmassa lionit todistavat sitoutumistamme ympäristönsuojeluun lionien vihreän tiimin hankkeilla, joissa suojellaan planeettaa siistimällä ympäristöäistuttamalla puitakierrättämällä ja valistamalla muita.

Kestävän kehityksen periaatteet ovat osa myös Suomen Lions-liiton periaatteita.

Piirimme Kestävän kehityksen toimnnasta vastaavan PDG Tiitus Tuohikorven johdolla aloitettiin kaudella 2017 – 2018 Puhdas Itämeri hanke. Syksyllä 2017 pidettiin aiheesta ensimmäinen seminaari piirin leijonille, jossa oli luennoitsijoita ympäristöministeriöstä ja John Nurminen säätiöstä.

Kuvernöörineuvoston kokousviikonlopun yhteydessä 3.3.2018 Tapiolassa oli Leijonat ja puhdas Itämeri seminaari.
B-piiri oli haastanut kaikki Suomen lions-piirit mukaan Itämerihaasteeseen, niin rannikoilla kuin sisämaassa ja seminaarin aluksi Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Erkki Honkala ja 13 piirin piirikuvernöörit allekirjoittivat Itämerihaasteen(*). Klubeista liittyivät LC Tapiola ja LC Helsinki Cosmopolitan.

Ja tämä projektimme on saanut suorastaan siivet selkäänsä sillä se on valittu yhdeksi Suomen Ympäristöministeriön kärkihankkeeksi vuosille 2018 – 2020.
(*) Itämerihaaste on verkostoaloite, joka kutsuu organisaatiot toimimaan puhtaan Itämeren puolesta. Vuonna 2017 Itämerihaasteen verkostoon on liittynyt jo 250 organisaatiota Suomesta ja muista Itämeren maista. Lue lisää Itämerihaasteesta.

Vastaava henkilö

Artikkeleita ei löytynyt.

Viimeisimmät uutiset

Kulmat kuntoon Kirkkonummi - CITO-tapahtuma yhdisti ympäristönsuojelun ja geokätköilyn

Kulmat kuntoon Kirkkonummi – CITO-tapahtuma yhdisti ympäristönsuojelun ja geokätköilyn

LC Kirkkonummi-Kyrkslätt ja LC Kirkkonummi-Kyrkslätt/Nice klubien yhteinen Kulmat kuntoon -tapahtuma sai uudenlaisen käänteen, kun se yhdistettiin geokätköilyyn CITO-tapahtumana. Tämä luontoliikuntamuoto ...