LEO-toiminta

Leoklubit

Leoklubi on lionsklubin oma nuorisoaktiviteetti, jolla oman paikkakunnan nuoret saadaan hauskalla ja kehittävällä tavalla mukaan palvelutoimintaan.

Leoklubit ovat Lions Clubs Internationalinkansainvälinen nuoriso-ohjelma, leijonien oma nuorisojärjestö. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat, auttavat ja ohjaavat niiden perustajina toimineet lionsklubit, niin kutsutut taustaklubit. Leot on palveluklubijärjestö kuten leijonatkin.

Nuorisoaktiviteetti läheltä

Tällä hetkellä Suomessa on noin 20 aktiivista leoklubia, joissa on parisataa toimivaa jäsentä. Suomessa leoklubien jäsenet ovat 12-30 -vuotiaita tyttöjä ja poikia, jotka haluavat vaikuttaa omassa yhteisössään.

Leoklubit valitsevat omat virkailijansa, järjestävät omat kokouksensa sekä toimivat joko itsenäisesti tai yhdessä taustaklubien kanssa.

Suurin osa leoklubeista toimii lasten ja nuorten parissa sekä auttaa huumeille altistuneita, vammaisia ja vanhuksia. Toiminnan painopiste ei ole varojen keräämisessä, vaan päinvastoin leot viettävät aikaa ja ystävystyvät niiden ihmisten kanssa, joita he auttavat ja palvelevat.

Yhteenkokoava nuorisoaktiviteetti

Suomi on yksi suurimmista ja aktiivisimmista leomaista Euroopassa.

Suomalaiset leot ovat aktiviisia ja avoimia nuoria, jotka haluavat auttaa ja tehdä maailmasta hieman paremman paikan tuleville sukupolville.

Kaikki tapahtuu vapaassa ja iloisessa ilmapiirissä, jossa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus kehittyä ihmisenä.

 

Kysy lisää piirin Leojohtajalta

Approved
Leojohtaja (LeoC)
+358 50 537 8868
Tehtäväkuvaus:

Yhteydenpito piirin leoihin ja yhteistyön lisääminen leojen kanssa. Leot mukana piirin toiminnassa.

Biography:

Olen Sakari Heinonen LC Espoo/Citystä. Lions-järjestössä olen ollut vuodesta 1985 ensin Leoissa ja vuodesta 1993 Leijonissa. Vuosien aikana klubissa on tullut kahlattua lions-virat pariinkin kertaa.
Leijona-harrastuksen lisäksi vapaa-aikaani kuuluu mökkeily sekä kuntoilu vuodenaikojen mukaan lajeina: hölkkä, murtomaahiihto, golf ja kuntosähly.

Tavoitteet: Kauden tavoitteena on luoda edellytyksiä uusien leoklubien perustamiseen tiedottamalla leo-toiminnasta ja avustamalla klubeja leoklubien perustamisessa.