10.4.2019 Tietoiskujen aineisto

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin


10.4. 2019 pidettiin kevään Tietoiskut-ilta.

Tapahtumassa kuultiin mielenkiintoisia esityksiä, joita oli kuulemassa 26 leijonaa.

Kuuliin 2VDG Susanna Jokiperän esitys heinäkuussa 2019 pidettävästä Diabetes-leiristä,
jonne kaivataan apua niin Lions-iltapäivän isäntäperheiksi kuin vaikkapa leirin yövalvojiksi.
Jos nämä ”talkoot” kiinnostaa, niin ole yhteydessä Susannaan (susanna.jokipera@lions.fi)

Nuorisovaihdon puheenvuoro alkoi kahdella mielenkiintoisella kertomuksella nuorisovaihtokokemuksista

Ensin Vivian Wesslin kertoi Japanin matkasta, jossa hän oli ollut Kiotossa vieraana kolmessa perheessä ja päiväohjelmista oli vastanneet useat eri Lionit.
Matilda Kauste taas kertoi Ranskan matkastastaan, jossa hän oli ensin yhden perheen vieraana pienessä kaupungissa Bretagnessa ja sen jälkeen viikon verran toisessa perheessä Pariisissa. Tytöt olivat molemmat viihtyneet hienoisti ja saaneet uusia ystäviä.
Erona meillä Suomessa tapahtuvaan kesäajan nuorisovaihtoon oli molemmilla se, ettei vaihtoon kuulunut leiriosuutta.

Kun Piirin nuorisovaihtovastaava Sami Mantere oli kertonut nuorisovaihdon muita kuulumisia, jossa kävi esille, että nuorisovaihtoon on vuosi vuodelta hakenut vähemmän nuoria, jonka syitä mietittiin, niin sekä Matilda että Vivian ihmettelivät tätä ja olivat varmoja, että jos nuoret paremmin tietäisivät Lionsin nuorivaihdosta, niin lähtijöitä olisi varmasti enemmän.
Molemmilla oli tieto nuorisovaihdosta tullut aika sattumalta ja Lionsien olemassaolosta ei ennen ollut tietoa.

Eli meillä on varmasti tässä varaa parantaa ja saada nuorisovaihto paremmin tunnetuksi eri oppilaitoksissa ja myös muita mahdollisia kanavia kannattaa miettiä.
Ja parhaita ”suurlähettiläitä” ovat nämä nuorisovaihdossa olleet nuoret, ottakaa heidät mukaan.

Ja muistakaa – vaikka meillä ei ole tänä kesänä omaa nuorisovaihtoleiriä, niin toimimme tukipiirinä N-piirin leirille ja meiltä toivotaan myös isäntäperheitä.
Ja meillä pääkaupunkiseudun piirellä on myös ilo toimia greeter-apuna, kun nuoria saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle ja heidät pitää saattaa jatkoyhteydelle.
Näistä lisätietoa Sami Mantereelta

Seuraavaksi piirin Leojohtaja Sakari Heinonen yhdessä Leo Joel Stockmakaren kanssa kertoi Leo-toiminnasta. Joel tuli paikalle suoraan uuden Leo-klubin Leo Club Helsinki/Malmin perustamiskokouksesta. Ja Kirkkonummelle on myös tulossa uusi klubi aivan lähiaikoina.

Piirin rauhanjulistekilpailu vastaava Minna Sneck kertoi, että ensi kauden rauhanjulistekilpailun aihe on ”Rauhan matka”
ja että kilpailupaketit ovat nyt saatavana Lions-liiton verkkokaupassa.

Esitykset löytyvät valmennusmateriaalit osiosta:
https://jellona.info/toiminta/koulutus/valmennusmateriaalit/tietoiskut/

Ja illan lopuksi Piirikuvernöörimme Sanna alusti keskustelun Lions-liiton tilanteesta niin henkilökunnan uudelleenjärjestelyiden kuin talon myyntiin liittyvien asioiden osalta.
Hyvän ja monipuolisen keskustelun terveisinä kuvernöörineuvoston suuntaan lähti Sannan mukana jäsenten huoli siitä, että jos Kalajoen vuosikokouksessa on talon myynti uudelleen esillä, kuten on oletettavaa, niin klubeille pitäisi saada selvitys asiaan liittyvistä yksityiskohdista pikaisesti, että klubit voivat keskustella asiasta ja ohjeistaa viralliset edustajansa mahdollisiin äänestyksiin.

 

 


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin