GST:n viesti Hangosta

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Hei vaan ja paljon terveisiä Hangosta!

Tässä tiedoksenne uusi palvelumahdollisuus – kerrothan eteenpäin ja innostat klubisi mukaan auttamaan.

AUTETAAN ERITYISLAPSIPERHEITÄ

Leijonaemot ja Suomen Lions-liitto aloittivat yhteistyön

Syyskuun alussa solmittu yhteistyö Leijonaemojen ja Suomen Lions-liiton kanssa antaa meille kaikille mahdollisuuden auttaa haastavassa tilanteessa olevia erityislapsiperheitä ympäri Suomen. Voimme osallistua erityislapsiperheiden kuormittavaan arkeen auttamalla klubiasi lähellä olevaa perhettä.  Sopimus on lähes kolmivuotinen (15.9.2020 – 30.6.2023). Tällä yhteistyöllä yhdistetään avuntarvitsijat ja auttajat aivan uudella tavalla.

Leijonaemojen yksi toimintamuoto on Leijonapartio, jossa tarjotaan lyhytkestoista apua silloin kun avuntarvitsijalla ei ole tukiverkkoja ja yhteiskunnan tarjoamat palvelut eivät kohtaa avuntarvitsijaa. Tässä kohtaa me leijonat voimme tulla apuun. Konkreettiset avunpyynnöt vaihtelevat kaupassakäyntiavusta pieneen remonttihommaan, pihatöihin tms. Osa avuntarvitsijoista kaipaa opastusta, vertaistukea tai vaikkapa apua erilaisten hakemuksien kanssa.

Miten toimitaan

  • Apua tarvitsevat perheet ottavat yhteyden Leijonaemoihin
  • Leijonaemot ry:n työntekijä pohtii, onko avunpyyntö sopiva lionsklubin toteutettavaksi
  • Leijonaemojen työntekijä ottaa yhteyden oikean alueen Lion-palvelujohtajaan
  • Lion-palvelujohtaja valitsee sopivan lionsklubin avunantamiseen ja tiedustelee klubilta, onko auttaminen mahdollista?
  • Kun avuntarvitsijaa on autettu, klubi raportoi siitä lyhyesti Leijonaemoille sekä Lions piirin palvelujohtajalle

Tämä on oiva mahdollisuus osallistua paikalliseen arkeen, auttaa ja tukea juuri sinua lähellä olevaa avuntarvitsijaa. Ollaanhan joukolla mukana auttamassa ja vastataan tiedusteluun ”kyllä hoituu”!

LEIJONAHIIHTO

Lunta ei vielä ole, mutta sekin aika ehkä koittaa.  Ja jos lunta ei tule, niin aina voi järjestää vaikkapa rullasuksihiihdot.

Ilmoitatko minulle (miruus@hotmail.com)  4.10. mennessä onko klubillanne suunnitelmissa järjestää alueellaan leijonahiihdot/hiihtotapahtuma muodossa tai toisessa.

Teidän,

GST Mira Haahti   p.044 571 7068


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin