Siuntiossa neljäkymmentä kärryllistä tavaraa Ukrainan pakolaisille

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Siuntion lionsklubit ja SPR järjestivät yhdessä Auta lasta-auta perhettä-auta Ukrainan pakolaista -keräyksen lauantaina 12.3 Siuntion S-marketissa. Keräys järjestettiin nopealla aikataululla, koska Kirkkonummen Evitskogiin hotelli Silmuun oli tullut toistakymmentä Ukrainan pakolaista, joilla oli suuri tarve kaikkeen käyttötavaraan.

Lionsit lajittelivat ja kuljettivat kuntalaisten ostamat tuotteet ja SPR:n vapaaehtoiset purkivat ja varastoivat tuotteet yhdessä pakolaisten kanssa. Keräyksen lopputuloksena saatiin neljäkymmentä kärryllistä erilaisia tuotteita ruokatarvikkeista hygieniatuotteisiin. Koskettavinta oli se, että leikki-ikäinen poika oli tuonut oman pestyn nallensa ja halusi lahjoittaa sen toiselle lapselle. Nallen sai pikku tyttö, jolla oli tulossa syntymäpäivät seuraavalla viikolla.

Avun tarve ei ole ohi. Hotelli Silmussa on nyt yli neljäkymmentä pakolaista. LC Siuntio-Sjundeå/ Charlotat pitävät avun tarpeesta yhteyttä paikalliseen SPR:ään, joka ohjaa ja organisoi hotelli Silmun pakolaisten elämää. Tavoitteena on saada lapset kouluun ja terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut toimimaan.

Kevään aikana tultaneen järjestämään ainakin toinen vastaavanlainen keräys. Keräyksen lisäksi molemmat lionsklubit ovat lahjoittanet rahaa Ukrainan pakolaisten auttamiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Keräyksen järjestäminen on helppoa ja siitä löytyy tietoa Jellonainfosta.

Voit myös lahjoittaa rahaa lionsien oman säätiön LCIF:n tilille. LCIF on perustanut ”Refugees and Displaced Persons”-rahaston (Pakolaisrahaston), josta voidaan auttaa tämän katastrofin uhreja.

Lue lisää liiton sivuilta osoitteessa

https://www.lions.fi/uutishuone/ajankohtaista/miten-tukea-ukrainan-sodan-uhreja/

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin