Piirineuvoston jäsenen esittely: Susanna Jokiperä GLT & PDG

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Nimi
Susanna Jokiperä
Mikä on tittelisi B-piirissä?
Piirin koulutusjohtaja (GLT) ja entinen piirikuvernööri (PDG) vuodelta 2020-21
Mistä klubista tulet?
LC Espoo/City
Mikä on toimenkuva B-piirissä?
Koulutusjohtajana organisoin ja vastaan erilaisten koulutusten järjestämisestä, jotka tulevat klubien toimintaa. Meillä on koulutustyöryhmässä mukana eri leijonatietoiden ammattilaisia ja tekeminen onkin mitä suurimmissa määrin yhteistyötä muiden leijonien ja GAT-tiimin kanssa. Eri virkailijakoulutukset ja uusien leijonien perehdytystilaisuudet tukevat vahvasti klubien hyvinvointia. Meillä B-piirin alueella ollaan järjestetty jo useamman vuoden myös aktivitettipajoja, joissa klubit pääset itse myös aktiivisesti jakamaan omia parhaita käytäntöjään ja oppimaan muilta vanhoista ja uusista aktiviteeteista.
Miten ja milloin sinusta tuli leijona?
Sain kutsun oman klubini aktiviteettiin, viinipruuviin, jossa opiskellaan tunnistamaan eri viinejä toisistaan sekä perehtymällä esimerkiksi eri maiden viinikulttuureihin. Koko porukka otti minut heti avoimesti vastaan ja kutsui tutustumaan myös seuraavaan kokoukseen, jossa sama hyvä henki jatkui. Olin tuohon aikaan vielä äitiyslomalla ja kotona 2 pientä lasta, niin oli virkistävää kerran kuussa päästä ulos tuulettumaan ja puhumaan ”aikuisten asioita”. Näin vuonna 2009 minusta tuli lion.
Mikä on mielestäsi parasta lionstoiminnassa?
Ihan parasta on saman henkiset ihmiset ympärillä, jotka jakavat samat arvot ja ovat valmiita antamaan omaa vapaa-aikaansa hyvän tekemiselle. Lions-toiminnan kautta pääsee kohtaamaan myös avun saajia ja näin tietää että apu menee varmasti perille. Monta itseä koskettavaa tarinaa on tarttunut matkan varrella sydämeen, joka antaa voimaa jatkaa toiminnassa vuodesta toiseen. On niin monta eri tapaa auttaa muita että kyllästymistä ei myöskään pääse varmasti tapahtumaan – on vain ainoastaan itsestä kiinni, mihin tekemiseen lähtee mukaan. Tykkään myös että hyvän tekemisen mahdollisuudet eivät rajoitu oman maan sisäpuolelle, vaan on mahdollista hakea inspiraatioita, ystäviä ja auttaa myös rajojemme ulkopuolella apua tarvitsevia.
Mitä tavoitteita sinulla on tälle kaudelle?
Maailma muuttuu koko ajan, ja niin täytyy myös koulutuksen muuttua. Joka kausi on jotakin uutta siis varmasti tarpeen tuoda myös koulutuskentälle. Esimerkkinä tällä kaudella toteutimme ensimmäistä kertaa piirissämme ns. ”pressa-risteilyn”, jossa klubipresidentit pääsivät tutustumaan paremmin toisiinsa ja piirihallituksen toimintoihin. Tämä laivakokous sai valtavan hyvän palautteen ja toteutetaan varmasti uudestaan myös tulevaisuudessa. Tavoitteena on aina myös jakaa omaa innostustani ja parhaita kokemuksia muille. Tähän kouluttajana toimiminen antaa hyvän mahdollisuuden. Samalla joka kerta oppii myös itse muilta. Kuulenkin erittäin mielelläni jos kenellä tahansa leijonalla tai leolla on ideoita, kuinka koulutusta tulisi kehittää vielä paremmaksi ja olen valmis kokeilemaan ja kehittämään aivan uusia koulutuksia tarpeiden pohjalta.
Mistä olet kotoisin ja missä asut nyt?
Olen kotoisin Jämsänkoskelta, Keski-Suomesta. Vimeiset reilu 20 vuotta olen asunut Espoossa.
Onko sinulla muita harrastuksia?
Talvisin tykkään lasketella ja hiihtää, silloin kun siihen vain on aikaa. Kesällä mökkeily on ykkösjuttu siihen liittyvine toimintoineen, kuten veneily ja subbailu. Minut saattaa joskus kuulla myös karaokea laulamassa, mutta pääsääntöisesti laulu nykyään jää yksin tehtyjen automatkojen oheen radion säestyksellä. hyvä ruoka, musiikki ja käsillä tekeminen ovat aina sydäntä lähellä.
Voitko kertoa jonkin hauskan lions-muiston?
Oman klubini yksi pitkäaikaisimmista aktiviteeteista on ollut Tapiolan talviriehan järjetelyissä mukana oleminen. Tämä olikin tapahtuma, johon pääsin myös itse mukaan ensi kertaa osallistumaan järjestäjänä kun liityin lioneihin. Järjestimme tuolloin ongintaa pikkulapsille, jossa itse olin verhojen takana jakamassa palkintoja pikku kalastajille. Vaikka kuopukseni oli viellä tuolloin imetysiässä, ei tämä estänyt tähän aktiviteettiin osallistumista. Kukaan ei tiennyt että samalla kun jaoin palkintoja, imetin kuopustani verhojen takana. Multi-tasking oli tuolloinkin päivän sana 😀
Vielä tänäkin päivänä tyttäreni rakastaa kuulla tätä tarinaa, sillä nyt hänen itse ollessaan leo, hän voi kertoa että hyvän tekeminen on tullut hänelle jo ”äidin maidossa”.
Vapaa sana osuus, mitä haluat kertoa lukijoille esittelysivulla?
Lähtekää rohkeasti mukaan uusiin tarjolla oleviin lions tapahtumiin ja aktiviteetteihin myös oman klubin ulkopuolella. Minuun saa myös olla yhteydessä jos jokin koulutuksiin liittyvä asia askarruttaa tai jos teillä on uusia ideoita kouluksien sisältöihin. Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa näissä merkeissä!
Puhelinnumero
040-7699544

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin