Mikä ”Melvin lounaan” nimen pitäisi olla?

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

”Melvin-lounas” on B- ja N-piirin yhteinen lounastilaisuus, joka järjestetään Hietaniemen sankarihautojen kunniakäynnin jälkeen. Tilaisuus on avoin kaikille lionseille.

Lounaan nimi on herättänyt keskustelua, sillä monet olettavat sen olevan tarkoitettu vain ”Melvin Jones Fellow” -palkinnon, eli Melvarin, saaneille lionseille. Todellisuudessa lounas on kuitenkin kaikille lionseille, ja se pidetään kunnioittaen järjestömme perustajaa, Melvin Jonesin syntymäpäivää. Tästä on ollut vaihtelevia käytäntöjä aikojen saatossa.

Aktiivista keskustelua ja innovointia ”B-piirin omat jutut” Facebookissa

Kysyimme Facebookissa meidän omat jutut ryhmässä ideoita ja ajatuksia lounaan nimestä alla olevalla tekstillä:

”Kerro mikä sinun mielestäsi olisi hyvä nimi Melvin lounaalle sankarihautojen kunniakäynnin jälkeen? Monet luulevat, että Melvin lounas on vain Melvin Jonesin saaneille lioneille, mikä ei ole ollenkaan totta. Lounaalle halutaan saada kaikki lionit ja heidän avecitkin mukaan. Minusta nimi itsessään luo väärän mielikuvan ja uusi nimi olisi paikallaan. Nyt saa innovoida ja ehdotella ideoita kommentoimalla alla.”

Keskustelu alkoi ehdotuksella muuttaa ”Melvin lounas” -tilaisuuden nimeä, koska sen ajateltiin liittyvän vain Melvin Jonesin palkinnon saaneille lioneille, vaikka tilaisuus on avoin kaikille lioneille.

Keskustelussa nousi esille seuraavia ajatuksia nimeksi

 1. Melvinin syntymäpäivälounas: Tämä nimi säilyttäisi yhteyden Melvin Jonesiin, mutta korostaisi, että kyseessä on syntymäpäivän juhla eikä eksklusiivinen tilaisuus.
 2. Melvin Jones -syntymäpäivälounas – veteraanien kunniaksi: Tämä ehdotus lisäsi veteraanien kunnioituksen elementin.
 3. Lions Club illallinen tai Leijona yhteisö illallinen: Ehdotus poistaisi Melvin-nimen kokonaan ja korostaisi lioneiden yhteisöllisyyttä.
 4. Juhlitaan Melviniä -lounas: Tämä ehdotus säilyttää Melvin-nimen mutta korostaa juhlallista aspektia, joka on avoin kaikille.
 5. Yhteinen juhlalounas: Simppeli ja selkeä ehdotus, joka ei keskity Melviniin mutta korostaa yhteisöllisyyttä.
 6. Melvin Jones -ritarien tapaaminen: Tämä ehdotus korostaa Melvin Jones -palkinnon saaneiden merkitystä, mutta voi olla rajoittava.
 7. Pönötyslounas tai kaikkien ansioituneiden tapaaminen: Nämä ovat humoristisempia ehdotuksia, jotka korostavat osallistumisen arvoa.
 8. Lion-illallinen: Yksinkertainen ehdotus, joka korostaa lion-jäsenyyden merkitystä.

Muita huomioita:

 • Monet osallistujat keskustelussa pitivät tärkeänä selventää, että tilaisuus on avoin kaikille lioneille, ei vain palkinnon saaneille.
 • Jotkut keskustelijat olivat sitä mieltä, että nimeä ei pitäisi muuttaa, vaan sen sijaan viestintää pitäisi parantaa.
 • Oli myös keskustelua siitä, miten Lions-järjestössä ymmärretään Melvin Jones ja hänen merkityksensä, sekä merkkien ja palkintojen merkitys järjestössä.
 • Eri osallistujilla oli erilaisia käsityksiä siitä, mikä tilaisuuden alkuperäinen tarkoitus oli ja kenelle se oli tarkoitettu.

Keskustelu osoitti, että tilaisuuden nimen valintaan liittyy monia tunteita ja näkemyksiä, ja on tärkeää löytää ratkaisu, joka kunnioittaa perintöä mutta myös kutsuu kaikki lionit osallistumaan.

Mitä tapahtuu seuraavaksi

Melvin lounaan järjestäjät saavat nämä tulokset ja tekevät niiden pohjalta omat opäätöksensä. Jäämme mielenkinnoolla odottamaan minkälainen on seuraava Melvin lounas 🫣 / 😀 sekä kiitämme heitä lounaan järjestämisestä 👍.

Kuinka voit osallistua keskusteluun?


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nimi
Vastaamme tähän sähköpostiosoitteeseen.

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin