Avustus tuo toivoa – Lions klubit ja Kaivo Espoo ry toimittavat ruoka-apua ja hygieniatuotteita Ukrainan pakolaisille Suomessa

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Kun maailma ympärillämme muuttuu, on ihmisten välinen apu ja tuki korvaamattoman tärkeää. Lions B-piiri, yhteistyössä Kaivo Espoo ry:n kanssa, on ottanut sydämenasiakseen auttaa Ukrainasta paenneita pakolaisia Suomessa. Tämän tuen on mahdollistunut 18 400 euron avustuksen, jonka Lions Club International Foundation (LCIF) on myöntänyt hankkeelle.

Hanketta ovat olleet toteuttamassa Aki Naukkarinen ja Susanna Jokiperä Espoo/Citystä, Leila Viika LC Espoo/Matinkylästä sekä Olli Pihjala Helsinki/Töölöstä ja Heikki Hartikainen Helsinki Staminasta. Lisäksi mukana on ollut useita muita piirin lioneita, joiden panos on ollut arvokasta.

Toimintaa käytännössä

Toistaiseksi on toteutettu useita toimituseriä, joissa on viety elintarvikkeita ja hygieniatuotteita Kaivo Espoo ry:n tiloihin. Nämä tilat toimivat paitsi varastona myös viihtyisänä kohtaamispaikkana Ukrainasta saapuneille. Videolla näet, kuinka neljäs toimituserä saapuu perille K-Market Pohjantähdestä ja K-Supermarket Ruokaniitystä apua tarvitseville Kaivo Espoo ry:n varastotiloihin.


On ollut oikein mukavaa olla mukana tässä Ukrainan pakolaisten auttamisessa ja erittäin paljon kiitoksia kaikille mukana olleille jaksamisesta tehdä tätä erinomaista työtä.

Kauppias Oskari Lintula, K-Market Pohjantähti

Heikki Hartikainen kertoo avustusprojektista ja kuinka Lions Klubit toimittavat ruoka-apua ja hygieniatuotteita KAivo Espoo ry:lle

Uusi normaali vaatii jatkuvaa tukea

Kaivo Espoo ry kertoo, että sodan pitkittyessä monien suomalaisten kyky ja halu auttaa on hiipunut, ja avustustoiminta on muuttunut ”uudeksi normaaliksi”. Vaikka tavaralahjoitukset ovatkin hiipuneet, tarve niille on edelleen suuri ja jatkuu kasvavana. Kaivon varastot kaipaavat täydennystä jatkuvasti.

Enemmän kuin vain aineellista apua

Tärkeintä ei ole vain aineellinen tuki. Kaivo Espoo ry auttaa pakolaisia myös viranomaisasioissa, asumiseen ja kotoutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Koska kunnan resurssit eivät aina riitä kattamaan tarpeita, yksityiset lahjoitukset ja vapaaehtoistyö ovat olleet korvaamattomia.

Kutsu yhteisöllisyyteen

Kaivolla toivotaan, että yhä useammat ihmiset löytäisivät tiensä heidän tiloihinsa, viettämään aikaa ja jakamaan osaamistaan. Tämä ei ainoastaan tue pakolaisten kotoutumista, vaan rikastuttaa koko yhteisöä. Kaivo on avoin kaikille, jotka haluavat auttaa tai tarvitsevat tukea.

Katso alla oleva video, jossa keskustelemme lisää Kaivo Espoon toiminnasta ja siitä, miten he yhdessä Lions B-piirin kanssa tekevät eroa pakolaisten elämässä.

Keskustelua Kaivo Espoo ry:n klubitiloissa Ukrainan pakolaisten tilanteesta ja avun saamisesta

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin