Ohjeet

Tälle sivulle ohjeita rekisteröidyille käyttäjille, jotka ylläpitävät omia tietojaan ja luovat sisältöä sivustolle.

Ohjeita peruskäyttäjille

Luo oma profiili kuntoon

Käyttäjätunnukset ja profiilit on tehdään uusille toimihenkilöille ja hallituksen jäsenille. Saat käyttäjäjätunnuksen ja salasanan sivuston ylläpitäjiltä.

Valmistaudu päivittämään seuraavat tiedot:

 1. Oma valokuva lisätään klikkaamalla pyöreätä kuvaa (kameraikoni). Minimikoko valokuvalle on 190 px x 190 px, suositeltava koko on 1200 px x 1200 px ja tiedostoformaatti jpg. Lataa uusi valokuva omalta tietokoneelta. Linkki päivityssivulle on tämän listan alapuolella.
 2. Oma kansikuva (cover photo) lisätään klikkaamalla “Change your cover photo” tekstiä oman valokuvan yläpuolella olevassa kuvassa. Valitse kansikuvaksi jokin sinulle rakas taustakuva, esim. harrastuksistasi tai leijonatyöstä tai sinua kuvastavasta paikasta kuten järvimaisema tms. Idea on sama kuin sosiaalisessa mediassa olevat cover photot. Suositeltava kuvakoko on 1080 px x 400 px (kuvasuhde: 2,7 : 1).
 3. Lyhyt kuvaus itsestäsi toimenkuvassa: Mistä vastaat ja mikä on toimikautesi tavoite sekä slogan. Tämä päivitetään kuvien alapuolella olevassa tekstikentässä. Kentän pituus on max. 2000 merkkiä.
 4. Puhelinnumero päivitetään omaan kenttään sivulla. Jätä kenttä tyhjäksi, jos et halua näyttää yhteystietojasi julkisesti.
 5. Muista tallentaa muutokset klikkaamalla “Update profile” nappulaa.

Päivitä valokuvat, tehtäväkuvaus ja puhelinnumero päivityssivulla (klikkaamalla tätä linkkiä).

Kuinka ylläpidän kalenteria

Ohjeet puuttuvat vielä.

Ohjeita ylläpitäjille

Kuinka editoin “action kuvia” sivun oikeassa reunassa

“Action kuvat” on tehty “Smart Slider” pluginilla laittamalla se vimpaimella näkyville sivun oikeaan reunaan. Jos “Action kuvia” ei näy, niin käy lisäämässä ne takaisin: Ulkoasu => Vimpaimet ja lisää “Smart Slider” vimpain näkyviin sekä valitse siihen oikea slide show.

Suorat linkit “action kuvien” ylläpitoon:

Kun lisäät uuden kuvan, niin muista muokata seuraavat asiat:

 1. Kuvan editoinnissa: Setup => Link => Kirjoita tähän osoite, jonne kuvan klikkaaminen vie
 2. Lisää kuvaan animation: Animation => Background Animation => Klikkaa Disabled => Apply (valitse sopivin)

Kuinka luon uuden kalenterin

Mene kalenteri-plugariin (Calendars) => Add new => Google Calendar ja kopioi kalenterin tunnus (Calendar ID) Piirin Google kalenterin asetuksista Calendar ID kenttään. Tämän jälkeen klikkaa Julkaise nappulaa. Kopioi kalenterin shortcode “All Calendars” listasta ja laita haluamallesi sivulle tai linkitä kalenterin URL haluamallesi sivulle tai menu-valikkoon.

Voit yhdistää useamman kalenterin yhdeksi kalenteriksi tekemällä group-kalenterin. Kun luot uuden kalenterin, niin valitse “Google Calendar” sijasta “Grouped Calendar”. Tämän jälkeen voit valita näytettävät kalenterit “Grouped Calendar” asetuksista kalenterin muokkaus sivulla.

Huom: Voit editoida kalenterin sivua ja lisätä sinne haluamasi ohje-tekstit tai linkit vaihtoehtoisiin kalentereihin, kuten esim. DG:n kalenteri.

Mitä tehdään kun uusi toimihenkilö tai hallitus valitaan

 1. Poista vanhat henkilöt käytöstä tarpeen mukaan.
  1. Minimivaatimus on muuttaa Community Role” oikeaksi.
 2. Luo jokaiselle uudelle henkilölle käyttäjätunnus ja salasana
 3. Aseta seuraavat henkilön arvot profiilin ylläpitosivulla:
  1. Valitse henkilölle “Community Role” => henkilö listataan oikeaan henkilöluetteloon sivustolla
  2. Laita hallituksen jäsenille “Order value in Member Directory” arvo, joka järjestää hallituksen jäsenet arvon mukaiseen järjestykseen (aakkosjärjestys, arvo voi olla mikä tahansa teksti, 01, 02…).
 4. Tarkista, että “member Director” sisältää oikeat roolit ja ne näkyvät oikein sivuilla.

Kuinka näytän käyttäjän profiilitiedot sivulla

Profiilitiedot lisätään Ultimate Member -plugarin shortcodella. Esimerkiksi seuraava shortcode tekee piirikuvernöörin sivulle hänen profiilin ja näyttää hänen 10 tuoreinta postausta:


[ultimatemember form_id=305]

Uusimmat postaukset:


Kuinka näytän piirihallituksen profiilitiedot sivulla

Profiilitiedot näytetään (lista jäsenistä) shortcodella sivulla.

Näytettävät henkilöt valitaan tekemällä Ultimate Member -plugarissa Member Dictionary ja valitsemalla siihen piirihallituksen jäsenet käyttäjänimillä. Suositeltavaa on luoda käyttäjätunnus halituksen jänen työnimellä ja antaa se kunkin vastaavan hallituksen jäsenelle kauden ajaksi.

Shortcode Ultimate Member -plugin näyttää Member Directorissa shortcoden, joka näyttää kyseisesten jäsenien listan sivulla. Esim: [ultimatemember form_id=300]

Piirihallituksen jäsenten järjestys on hoidettu usermeta arvolla, jonka nimi on “order”. Se määritellään Ultimate Member plugarin “Member Directory” asetuksissa eri rooleille ja sen arvo setetaan käyttäjän profiiliasetuksissa.