Kiinnostako Lionstoiminta

Kiinnostaako sinua lähteä mukaan vaikkapa

  • parantamaan alueesi rakennettua, luonto – tai kulttuuriympäristöä
  • edistämään nuorten ja lasten turvallista elämää

Lionstoiminta voi olla kaikkea tätä ja paljon muutakin jännää. Voit lionstoiminnassa kehittää taitojasi tiimissä, projekteissa, vuorovaikutuksessa ja johtamisessa. Samalla olet osa apua antavaa yhteisöä. Lionstoiminnasta löydät monta tapaa tehdä hyvää….

Lionstoiminnasta saat vastapainoa arjen aherrukseen. Luot elämääsi merkityksellisyyttä arvokkaan auttamistyön kautta. Verkostoidut erilaisten ihmisten kanssa yhteisten asioiden äärelle. Voit toimia paikallisesti ja halutessasi kansainvälisesti. Opit asioita, joita voit hyödyntää myös muilla elämän alueilla. Tukenasi oppimisessa on globaalin palvelujärjestön osaaminen ja valmennus.

Maailma on ainutlaatuinen, tule mukaan vaikuttamaan ympäristösi turvallisuuteen ja elinvoimaisuuteen.

Lionstoimintaa klubissa – joko leona tai lionina

  • Lionstoiminta on klubin jäsenten yhdessä tekemää palvelutyötä omalla paikkakunnalla sekä yhdessä muiden lionsklubien kanssa niin kotimaassa kuin koko maailmassa.
  • Vapaaehtoistyön ohella jäsenyys tarjoaa  monipuolista valmennusta eri taitojen kehittämiseen sekä mahdollisuuden verkostoitumiseen niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Leoklubeissa toimivat 15 -25-vuotiaat, lionsklubeissa tätä vanhemmat.

Miten toiminta käytännössä tapahtuu?

  • Suurin osa lionien palvelutyöstä tapahtuu omalla paikkakunnalla, omassa lähiyhteisössä. Toiminnan kohteet valitsette klubijäseninä yhdessä: niitä voivat olla ympäristöstä huolehtiminen ja lähiympäristön kunnostaminen, nuorten harrastusten ja turvallisen elämän tukeminen, ikääntyneiden auttaminen, erilaisten yleisötapahtumien ja tempausten järjestäminen jne. Alueenne tarpeet kartoittaen ja huomioiden!
  • Lionsklubien kautta kansainvälinen toiminta niin nuorisovaihdon kuin erilaisten yhteistyöprojektien kautta on helppoa ja antoisaa.

Itsellä leo-porukassa on omia kavereita, joiden kanssa on kiva tehdä ja lisäksi on tutustunut uusiin ystäviin. Yhdessä olo ei ole pelkkää leo-asiaa vaan vietetään aikaa yhdessä muutenkin. Kun on pienestä pitäen ollut mukana lions-toiminnassa, voi nyt myös itse tehdä. Hyvän mielen -päivässä ja vanhuksia tavatessa näkee heti oman työnsä hyödyn ja hyvän mielen.”

Reetta, Leo Club Kirkkonummi-Kyrkslätt/Wise

Nuorisovaihtarin kommentti: ”Olin kesällä Lions-vaihdossa Kanadassa Albertan provinssissa ja voin kertoa, että ne olivat 4vko, jotka tulen muistamaan vielä kauan. Asuin kahdessa host-perheessä, joista toinen asui Calgaryssä ja toinen Calgaryn lähellä olevassa pienemmässä kaupungissa nimeltä Strathmore. Olin myös leirillä, jossa tutustuin nuoriin ympäri maailmaa. Opin matkalla paljon eri kulttuureista, mutta erityisesti Kanadan. Matkasta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen ihmiset joihin tutustuin ja hauskanpito. Siksi sanonkin, jos yhtään mietit Lions-vaihtoon lähtemistä, tee se! 🦁 ”

Anniina, Leo Club Järvenpää

Lions toiminta on auttanut verkostoitumisessa omalla paikkakunnalla ja mahdollistanut osallistumisen moneen yksin saavuttamattomissa olevaan tapahtumaan. Yhdessä olemme saaneet paljon hyvää aikaan ja olen päässyt kehittymään niin tiimin vetämisessä, viestinnässä kuin johtamistaidoissa. Harrastus on antanut paljon vahvuuksia myös työelämään.”

Tanja, Lions Club Siuntio-Sjundeå/Charlotat

Kiinnostuitko?

Lähetä yhteystietosi osoitteeseen alla, niin kerromme lisää aikataulusta ja mahdollisuuksista vaikuttaa alueellasi.

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö. Jäseniä on 1,42 miljoonaa yli 48 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella. Lue lisää: www.lionsclubs.org

Instagram

Lionsit Suomessa: @suomen_lions_liitto www.instagram.com/suomen_lions_liitto/

Lionsit ympäri maailman: @lionsclubs www.instagram.com/lionsclubs/