Piirikuvernöörin kirje marraskuu 2020

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Arvoisat B-piirin leijonat, puolisot ja leot,

Tästä kirjeestä löydätte asiaa klubien mallisäännöistä, jonka jokaisen klubin tulisi tarkistaa osaltaan ajan tasalle. Ajankohtaisena aiheena myös oikeusministeriöltä saatu jatkoaika etäyhteyksin pidettäviin yhdistysten kokouksiin.

Kauden teemaan vahvasti tukeutuen ”Teemme hyvän näkyväksi – Vi gör det goda synligt”, asiaa myös viestinnästä ja markkinoinnista sekä piirin facebook-ryhmästä, jonne kaikki piirin facebook käyttäjät toivottavasti liittyvät, jos et vielä kuulu ryhmään. Sokerina myös piirifoorumissa julkaistu SOME-haaste klubeille!

Seuraava aktiviteettipaja 3 myös tässä kuussa sekä infoa Lions-Quest koulutuksista. Tarkemmat infot alla.

Lopuksi, suunnitteilla 2.12.2020 kolmosalueelle räätälöity Lions info, jossa pohditaan myös korona-ajan aktiviteetteja. Koulutus kaksikielisenä. Jokaisesta alueen klubista toivotaan edustusta paikalle. Laittakaa aika jo kalenteriin tässä vaiheessa.

Iloa pimeneviin iltoihin!

Susanna Jokiperä
Piirikuvernöörinne


Klubien uudet mallisäännöt

Klubien mallisäännöt on nyt saatu uudistettua. Uusissa mallisäännöissä on pyritty toteuttamaan klubien toiveita joustavuuden lisäämiseksi sekä etäosallistumisen sallimiseksi kokouksissa. Kannattaa ehdottomasti tutustua ja miettiä palvelisivatko nämä uudet mallisäännöt paremmin oman klubinne toimintaa. Huomioikaa kuitenkin ensin klubinne omat säännöt siitä, miten päätös muutoksista on tehtävä.

Liiton sivuilta löytyy hyvä sivu aiheesta https://www.lions.fi/jasenille/lionstoiminnan_saantoja/index.pl (vaatii kirjautumisen)


Oikeusministeriöltä jatkoaikaa 30.6.2021 saakka yhdistysten kokousten järjestämiseksi etäyhteyksin

Nyt kun klubit pohtivat syyskokousten järjestämistä, tiedoksi oheinen oikeusministeriön uutinen 3.10.2020 voimaan tulleesta väliaikaisesta laista, joka on voimassa 30.6.2021 saakka: 

https://oikeusministerio.fi/-/yhtioiden-osuuskuntien-ja-yhdistysten-kokoukset-voidaan-jarjestaa-etayhteyksin-myos-jatkossa

Koska klubit eivät luonnollisesti ole ehtineet korjaamaan sääntöjään uusien mallisääntöjen pohjalta, tämä on tervetullut tieto, jota kannattaa jakaa.  Huomattava kuitenkin on, että esim. klubin vuosikokouksella tulee olla fyysinen paikka (osoite), jonne kokousosallistujan on mahdollista tulla – kuitenkin koronasuositusten rajoissa


Haluatko antaa panoksesi piirin viestintään ja markkinointiin?

Apuasi tarvitaan ja arvostetaan!

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta; pidempien toimituksellisten tekstien kirjoittamisesta tai tiedotustyyppisestä kirjoittamisesta?

Olisitko kiinnostunut auttamaan kotisivujen päivityksissä?

Kiinnostaako sosiaalinen media?

Otatko mielelläsi valokuvia tai videokuvaaminen innostaa?

Ei tarvitse olla ammattilainen – tekemällä oppii ja opastusta annetaan.

Ole rohkeasti yhteydessä, jutellaan ja katsotaan mikä voisi olla sinulle sopiva ja mieluinen tapa olla mukana.

Odottelen yhteydenottoasi: 040 822 46 16 / Päivi Lindroos


FB: Lions B-piirin omat jutut – kannattaa liittyä mukaan !

Facebookia tullaan käyttämään entistä enemmän tiedotuksessa. Nyt kannattaa liittyä mukaan yhteiseen tiedotus- ja keskusteluryhmään: Lions B-piirin omat jutut (uusi nimi vanha ryhmä). Sinne voit siis myös itse postailla ja käydä jakamassa juttuja muille lioneille.


Klubien FB-kilpailu on käynnistynyt! Voita 500 €:n stipendi!

Piirifoorumissa julkaistiin klubeille facebook-kilpailu. Kilpailuaika on  8.10.2020 – 31.3.2021.

Klubi, joka kilpailun aikana on saanut eniten lukumääräisiä tykkäyksiä klubin omilla sivuilla julkaistuille tai jaetuille postauksille palkitaan piirin kevään vuosijuhlassa hissipalkinnolla sekä 500 euron arvoisella stipendillä. Stipendin klubi voi käyttää haluamallaan tavalla oman klubinsa markkinointitarkoituksiin jonkun aktiviteettinsa yhteydessä.

Nyt kannattaa postailla!


Aktiviteettipaja 3 – Nuorisovaihto ja ARS

Ti 24.11.20 klo 18.00

Ravintola Niittylounas, Pihatörmä 1B, Espoo

Tässä aktiviteettipajassa tulette kuulemaan nuorisovaihdon uusimmat kuulumiset, mikä on tilanne hakujen ja leirien osalta kesälle 2021. Toisena Arne Ritari-säätiön (ARS) viimeisimmät kuulumiset. Tulkaa kuulemaan uudistuneista säännöistä apurahojen hakemisen osalta ja kysymään, olisiko juuri teidän klubin suunniteltu hanke hakemuskelpoinen.

Ilmoittautumiset ruokailun ja tilan organisoinnin vuoksi viimeistään 20.11.20 sanna.mustonen@lions.fi

Oma maski mukaan!

Sanna Mustonen


Lions Quest!

Ruotsinkielisen kouluttajan valmennus pääsee taas käyntiin. Vuoden 2021 alussa on löydettävä ruotsinkielinen yleisö uuden kouluttajan valmennuksen viimeiseen vaiheeseen. Tähän työhön kutsutaan mukaan koko ruotsinkielinen lionsyhteisö.

PIIRI 107-B
Lions Club International

Piirikuvernööri:
DG 2020-2021 Susanna Jokiperä, LC Espoo/City
Tel. 040-769 9544

Varapiirikuvernöörit:
Mika Pirttivaara 050-433 5803 ja Aki Naukkarinen 0500-726 155

email: etunimi.sukunimi@lions.fi


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin