Klubien elämyspäivä 30.10.2021 – Joutsenretki Hangon lintulahdille 🇸🇪

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Joutsenet ovat muuttolintuja, mutta niille on tyypillistä, että ne jäävät viivähtämään Suomen rannikoille syksyisin ja lähtevät etelämmäs vasta kun veden jäätyminen estää niitä uimasta ja ruokailemasta. Niitä jää myöhään syksyllä merenlahdille usein tuhansittain ja niiden meluisien parvien seuraaminen voi olla todella hieno elämys. Suomen parhaat joutsenpaikat ovat Meri-Porin alue sekä Hankoniemen lukuisat suojaisat lahdet. Nyt siis on tarkoituksena käydä katsastamassa joutsentilanne Hangossa – joko niitä on sadoittain vaiko vasta kymmenittäin?

Kokoonnumme Lappvikissa Hankoniemen kainalossa, käymme yhdessä lounaalla ja sen jälkeen ajamme autoilla yhdeltä joutsenlahdelta toiselle, riippuen säätilasta ja muista olosuhteista. Kohteita voi olla 5-10.

Lue koko juttu retkestä (pdf) täältä.

Tavataan Hangossa lauantaina 30.10. Retki ei maksa mitään, Lions-piiri 107-B tarjoaa. Mutta paikkoja on vain 20 eli ilmoittaudu pian ! Ilmoittautumiset susanna.jokipera@lions.fi


🇸🇪 Klubbarnas upplevelsedag 30.10.2021 blir en svanutflykt till Hangö

Visste du, att sångsvanarna är flyttfåglar men att det är typiskt för dem att de blir kvar en tid vid Finlands kustremsa på hösten och flyttar söderut först då isen hindrar dem från att simma och skaffa föda? Svanarna stannar sent på hösten i havsvikarna i tusental och det är en verkligt fin upplevelse att följa med dessa ljudliga flockar. Finlands bästa svaneskådningsplatser är Meri-Pori området och de många havsvikarna längs Hangöudd. På klubbarnas upplevelsedag är det meningen att vi bekantar oss med sångsvanarnas situation i Hangö- finns det hundratals av dem eller endast några tiotal?

Vi samlas den 20.10.2021 kl. 11 i Lappvik, och åtnjuter tillsammans en lunch på Tvärminne biologiska station.Efter lunchen kör vi med bil från en svanvik till den följande beroende på väder- och andra förhållanden. Platserna kan totalt bli 5-10. Följ jellona.info för mera detaljer.

Du kan anmäla dig genast till upplevelsedagen till Susanna Jokiperä susanna.jokipera@ions.fi.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin