11/2021 Piirikuvernöörin kirje

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Tullaan tutuksi toistemme ja lionstoiminnan kanssa – uuden leijonan passi kiihdyttää

Tiedätkö, mitä omassa klubissasi tapahtuu? Tiedätkö, mitä kaikkea hienoa tapahtuu piirin muissa klubeissa? Entä, mitä Suomessa ja mitä kansainvälisillä lionstantereilla?

Yksi vahvuuksistamme on paikallisuudesta ponnistavat omaleimaiset klubimme. Jokainen piirimme klubi on erilainen, vaikka teemmekin aika paljon samoja asioita. Suomessa ja maailmalla tapahtuu myös paljon mahtavia asioita, joista me kaikki voimme tuntea suurta ylpeyttä. On hienoa olla osa 1,5 miljoonan suuren sydämen omaavaa maailmanlaajuista lionsliikettä, vaikka toimisimmekin paikallisesti.

Uuden leijonan passin kehittäminen ja lanseeraaminen on yksi piirimme tämän kauden tärkeistä kehittämistoimenpiteistä. Sen pyrkimyksenä on tutustuttaa uudet (ja miksei vanhemmatkin) leijonat monipuolisesti lionstoimintaan ja toisiin leijoniin passissa olevien tehtävien suorittamisen avulla. Passi auttaa myös kummia omassa tehtävässään.

Passia on kokeiltu ja kehitetty käyttökokemusten pohjalta syksyn aikana. Sen varsinainen lanseeraus tapahtuu myöhemmin, mutta voit jo nyt tutkailla sitä. Passia voi vapaasti käsitellä myös klubikokouksissa.

Makustele uuden leijonan passia osoitteessa http://tiny.cc/lexluz. Tuumaile, ideoi ja anna palautetta. Kaikki ideat ovat erinomaisen tervetulleita. Voit lähettää ideoita allekirjoittaneelle mika.pirttivaara@lions.fi ja piirimme jäsenjohtaja Hannu Saarnilehdolle hannu.saarnilehto@lions.fi.

Annetaan hyvän kasvaa tutustamalla toisiimme ja lionstoimintaan laajemmin,

T:Mika

Tässä kirjeessä

Toimintaa ja uutisia

Tapahtumia

  • Itsenäisyyspäivän hartaustilaisuus Espoon tuomiokirkossa ja kunniakäynti sankarihaudoilla 6.12.2021
  • Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoille ja juhlalounas Melvin Jonesin syntymäpäivän kunniaksi lauantaina 8.1.2022

Koulutuksia

  • Kehitä vapaaehtoistoiminnan johtamistaitojasi ja hae Region Lions Leadership Instituten (RLLI) johtajuuskoulutusyöpajaan 7.1.2022 mennessä

TOIMINTAA JA UUTISIA

Kesän 2022 nuorisovaihdon haku on loppusuoralla!

Nuorisovaihto toteutetaan jälleen kesällä 2022 parin vuoden tauon jälkeen. Lions Europa Forumin päätöksen mukaisesti vaihto toteutetaan Euroopan sisällä. Nuorisovaihto tarjoaa nuorelle mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin vieraassa maassa sekä luoda uusia ystävyyssuhteita.

Nuorisovaihto on Lionsien pitkäaikainen aktiviteetti ja nuoren henkilön hakeminen vaihtoon tapahtuu yhdessä lähettävän lionsklubin kanssa. Hakeminen on mahdollista 33 Euroopan maahan ja hakutoiveeksi voi laittaa kolme eri maata. Maailman pandemiatilannetta seurataan ja tiedotetaan vielä myöhemmin, mutta vaihtoon osallistuvan nuoren tulee olla täysin rokotettu. 

Hakemuslomake löytyy B-piirin nuorisovaihdon sivuilta: https://jellona.info/toiminta/nuorisovaihto/

Jos tulee kysyttävää nuorisovaihtoon hakemiseen liittyen, olethan yhteydessä piirimme nuorisovaihtojohtajaan Teemu Laitiseen, teemu.laitinen@lions.fi

Täytetty hakemus tulee toimittaa nuorisovaihtojohtajalle viimeistään 15.12.2021. Päätökset Suomesta lähtevien nuorten osalta tehdään tammi-helmikuun 2022 vaihteessa.

Piirimme rauhanjulistekilpailun voittaja on valittu

Rauhanjulistekilpailuun saapui tällä kertaa kuusi työtä. Työt olivat jälleen hienoja. Tällä kertaa piirimme kaikki leijonat pääsivät äänestämään suosikkiaan.

Voittajaksi äänestettiin Kaspia Kentän vaikuttava työ. Seitsemäsluokkalainen Kaspia käy Meilahden yläastetta. Onnittelemme voittajaa ja LC Helsinki/Meilahtea oivallisesta rauhanjulistetyöstä. Kaspian työ edustaa piiriämme Tahkon kuvernöörineuvoston viikonlopussa, jonka yhteydessä valitaan Suomen edustaja rauhanjulistekilpailussa.

Rauhanjulistekisaan piiristämme osallistuivat tällä kaudella LC Helsinki/Meilahti, LC Kirkkonummi-Kyrkslätt/NICE, LC Helsinki/Ruoholahti, LC Tapiola, LC Siuntio-Sjundeå/Charlotat ja LC Kirkkonummi-Kyrkslätt. Kaikki työt löydät osoitteesta https://jellona.info/2021/11/20/b-piirin-rauhanjulistekilpailun-finalistit-2021/

B-piirin Rauhanjulistekilvan voittajatyö: Kaspia Kenttä, Meilahden yläaste 7C, LC Helsinki/Meilahti

Lions-liiton marraskuun teemawebinaarin aiheena oli nälkä

Tiesitkö, että Maailman ruokaohjelma WFP:n mukaan maailmassa on tällä hetkellä nälänhädän partaalla 45 miljoonaa ihmistä?

Nälkä on todellisuutta Suomessakin. Lähes puolen miljoonan suomalaisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen, moni joutuu turvautumaan säännöllisesti ruoka-apuun. Suomessa leijonat ovat saavuttaneet mahtavia auttamistuloksia muun muassa klubien toteuttamilla Auta lasta – auta perhettä -keräyksillä, ruokalahjakorteilla sekä järjestämällä soppakeittiöitä ja jakamalla lahjoitusruokia.

Marraskuun teemawebinaarissa keskusteltiin nälästä. Katso webinaarin tallenne osoitteessa  https://www.lions.fi/aineistot/esitteet/kuukauden-teemat-kaudella-2021-22/

Tilaa Lions-joulukortteja liiton verkkokaupasta – samalla pientä tienestiä klubille

Tilaa Lions-joulukortit lionsverkkokaupasta. Joulukorttimyynnistä saa klubi 50 % käytettäväksi omiin aktiviteetteihin. Lisätietoja Hannele Tanner-Penttilä p. 0400320753, tannerpenttilä@gmail.com

TAPAHTUMIA

II-alueen (Espoo, Kauniainen) klubien itsenäisyyspäivän hartaus ja sankarihautakäynti Espoon tuomiokirkolla 6.12. klo 9

II-alueen klubit järjestävät perinteisen itsenäisyyspäivän hartaustilaisuuden ja kunniakäynnin sankarihaudoilla Espoon tuomiokirkolla 6.12. klo 9 alkaen. Hartaustilaisuuden ja seppeleenlaskun jälkeen on yhteinen kahvihetki tuomiokirkon pihapiirissä olevalla Pitäjäntuvalla. Myös piirimme muiden klubien leijonat ja liput ovat tervetulleita tähän tilaisuuteen.

Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoille ja juhlalounas Melvin Jonesin syntymäpäivän kunniaksi lauantaina 8.1.2022

B- ja N-piirin perinteinen tilaisuus järjestetään lauantaina 8.1.2021. Tilaisuus alkaa klo 11 .00 (kokoontuminen klo 10.20 alkaen) Hietaniemen kunniakäynnillä, jonka yhteydessä laskemme seppeleet sankarihaudoille ja marsalkka Mannerheimin haudalle.

Tilaisuus jatkuu järjestömme perustajan Melvin Jonesin syntymäpäivän kunniaksi järjestettävällä juhlalounaalla klo 12 alkaen ravintola Lehtovaarassa, Mechelininkatu 39. Juhlapuhujaksi lounaalle saapuu Kreab Oy:n toimitusjohtaja Mikael Jungner. Puheen teemoina ovat luovuus, innovatiivisuus ja vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus. Suomen Lions-liiton tervehdyksen lounaalle tuo puheenjohtaja Sanna Mustonen.

Huomaathan, että lounaalle osallistuminen ei edellytä Melvin Jones-jäsenyyttä.

Lähetämme tilaisuuteen erillisen kutsun ja ilmoittautumisohjeet. Lisätietoja antaa kunniakäynnin ohjaaja 2VDG Pauli Anttila, pjanttila@gmail.com.

Tervetuloa juhlimaan.

KOULUTUKSIA

Kehitä vapaaehtoistoiminnan johtamistaitojasi ja hae Region Lions Leadership Instituten (RLLI) johtajuuskoulutusyöpajaan 7.1.2022 mennessä

  • Mikä: Alueellisten lionjohtajien koulutusinstuutin RLLI työpaja
  • Kenelle: Koulutus on avoin kaikille leijonille ja täysi-ikäisille leoille, jotka ovat kiinnostuneet henkilökohtaisten johtajuustaitojensa kehittämisestä. Työpajaan mahtuu Suomesta yhteensä 48 lionia tai leoa.
  • Miksi osallistua: Työpajasta saat tärkeitä valmiuksia ja osaamista tilanteisiin, joissa tarvitset johtajuutta ja johtamisen taitoja. Voit hyödyntää oppeja myös työelämässä. Lisäksi tutustut uusiin leijonaystäviin iloisissa ja kehittävissä tunnelmissa.
  • Milloin ja missä: 11.2.-13.2.2022, hybridimuotoinen. Etävalmennuspäivät 3.2.2022 ja 17.2.2022 Tampereella.
  • Hakuaika: 8.11.2021-7.1.2022.
  • Mitä maksaa: Osallistumismaksu 350 € ja se kattaa etävalmennusosion, työpajan, majoituksen, ruuat ja tilavuokrat. 
  • Piirin tuki: B-piiri tukee kolmea osallistujaa yhteensä 300 eurolla ja maksimissaan 150 eur/osallistuja.

Järjestämme koulutuksen hybridimuotoisena. Ennen työpajaa ja sen jälkeen on etäkoulutusta. Työpajaviikonlopun aikana keskitymme taitoasioiden harjoitteluun. Koulutuksessa on myös ryhmätöitä ja etätehtäviä.

Ilmoittaudu koulutukseen osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/EP/CFEC10E005078AAF

Lisätietoja koulutuksesta: Lions-liiton koulutusjohtaja Aarno Niemi, aarno.niemi@gmail.com

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin