Joulumieltä tekemässä

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Joulu on yhdessäolon ja rauhoittumisen aikaa, mutta se voi olla myös yksinäisyyden ja ahdistuksen aikaa. Jos olet yksinäinen ja syrjäytynyt tai sinulla ei ole rahaa hankkia lahjoja tai edes ruokaa perheellesi, joulumieli on kadoksissa.

Lionien monet hyvät teemat kuten auttaminen, yhteistyö, palvelu ja hyväntekeväisyys sopivat hyvin myös joulunajan henkeen ja valmisteluihin. Ihmisten välinen yhteistyö ja heikommassa asemassa olevien ihmisten auttaminen hyväntekeväisyyden avulla korostuvat etenkin jouluna. Hyvä mieli vahvistuu ja kertautuu, kun näemme apumme merkityksen läheisille.

Lionit ovat muutamana vuonna järjestäneet auta lasta-auta perhettä keräyksen, jossa ostoksilla olijat voivat lahjoittaa tavaran tai pari lionien ostoskärryyn. Nämä lahjoitetut tavarat jaetaan sitten eteenpäin joko seurakunnan diakoniatyön tai jonkun kolmannen sektorin järjestön kautta. Esimerkiksi Siuntiossa lionit järjestävät keräyksen nyt toisen kerran klubien yhteistyönä. Keräys on 11.12 klo 13-19 S-Marketissa. Samoin lionsklubi Helsinki Timantit järjestää keräyksen samana päivänä kauppakeskus Kaaressa Kannelmäessä. Auta lasta-auta perhettä-keräys on helppo järjestää ja kauppiaat haluavat olla myös joulumieltä rakentamassa.

Toinen jouluun osuva lions-aktiviteetti on joulukorttien myynti. Niistä saadut tuotot menevät lionien nuorisotyölle. Tänäkin vuonna on tarjolla monia sykähdyttävän kauniita kortteja. Niitä voit tutkia täältä https://www.lions.fi/jasenille/varainhankinta/lions-joulukortit/

Tule, sinut on kutsuttu mukaan lionien joulutempauksiin.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin