Terveiset Luona Oy:lta

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Hei
Luona Oy:n ylläpitämä Nihtisillan vastaanottokeskus ja yksityismajoituspalvelupiste avautuivat uudelleen 16.3.2022 Ukrainan tilanteen takia.
Toimimme ns. transit-keskuksena, jossa vastaanottokeskusmajoitusta tarvitsevat tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa hakeneet henkilöt yöpyvät muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Tämän jälkeen heidät pyritään siirtämään uuteen keskukseen vakituisempaan asutukseen. Keskuksessa on myös pidempiaikaista majoitusta heille, joilla on erityisiä pk-seutusidonnaisuuksia, kuten työ tai tutkintoon tähtäävät opinnot. Tämän lisäksi meillä on yksityismajoituspalvelupiste, jossa asiakkainamme on Länsi-Uudenmaan alueella yksityismajoituksessa sekä kuntamallissa asuvia henkilöitä. He saavat palvelut Nihtisillasta.

Veimme PID Svein Berntsenin tutustumaan Luona Oy:n Nihtisillan vastaanottokeskukseen hänen vierailessaan piirimme vuosikokouksessa 22.4.2022

Kevään ja kesän 2022 ajan työskentelimme uuden yksikön perustamiseen liittyvien asioiden parissa; loimme rakenteita ja rekrytoimme henkilökuntaa. Toiminnan käynnistyminen tutussa kiinteistössä ja tuttujen yhteistyökumppaneiden kanssa helpotti tilannetta, samoin motivoituneiden työntekijöiden työssä aloittaminen ja työhön melko nopeasti perehtyminen. Meillä on ollut paljon uutta opittavaa ja on upeaa huomata, missä olemme tällä hetkellä. Yhteen hiileen puhaltava porukka saa aikaan hyvää yhteistyötä ja positiivista energiaa, jonka uskon välittyvän myös asiakkaillemme.

Vuonna 2022 pieniä irtiottoja asiakkaiden arkeen toivat mm. Pizzanpaistajien toteuttama Hyvän mielen pizzatapahtuma sekä pop up -tapahtuma järjestötoimijoiden kanssa, jossa myös klovnit vierailivat. Juhlimme keskuksessa Ukrainan itsenäisyyspäivää, ja joulun alla vietimme yhteislauluhetkiä, joulupukkikin piipahti keskuksessa.

Tänä vuonna pyrimme vastaanottokeskuksessa edelleen tukemaan asiakkaiden hyvinvointia ja mielekästä arkea sekä kehittämään toimintaamme parhaaksi mahdolliseksi. Panostamme verkostotyöhön ja moniammatilliseen yhteistyöhön sekä kiinnitämme huomiota osallisuuden vahvistamiseen. Tilapäisen suojelun oleskelulupia jatketaan 4.3.2024 asti, ja asiakkaamme voivat hakea kotikuntaa vuoden asumisen perusteella 1.3.2023 alkaen. Kotikunnan saatuaan henkilö saa palvelut kunnasta sekä hyvinvointialueelta, ja vastaanottokeskuksen asiakkuus päättyy. Asiakkaiden siirtyminen uusien palveluiden piiriin tehdään yhteistyössä toimijoiden kanssa.

Matka tähän hetkeen ei olisi sujunut yhtä hyvin ilman eri toimijoiden tukea. Olemme erittäin kiitollisia kaikkien vapaaehtoistemme (yksityiset, yhdistykset, järjestöt) asiakkaillemme järjestämästä avusta ja tuesta. Nihtisillassa on vapaaehtoisten järjestämänä viikoittain mm. lasten musiikkituokio, joogaa sekä suomen kielen tunteja. Lisäksi vapaaehtoiset pyörittävät lahjoitustavaroiden jakopistettä kahdesti viikossa. Lahjoituksina olemme saaneet mm. hygieniatuotteita, leluja ja villasukkia asiakkaille jaettavaksi. Lions-järjestö on ollut yksi merkittävä kumppani lahjoitusten tiimoilta.
Lämmin kiitos kaikille lionseille kullanarvoisesta yhteistyöstä asiakkaidemme hyvinvoinnin tueksi, ja onnellista vuotta 2023!

Terveisin,
Nihtisillan vastaanottokeskuksen henkilökunta & Essi Virtanen, palvelupäällikkö
www.luona.fi

Joulukuussa 2022 veimme Nihtisiltaan hygieniatarvikkeita


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin