Terveyskävely: Askel terveyden puolesta

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Kevät on saapunut, ja se tuo mukanaan pirteän ja innostavan mahdollisuuden liikkua ja pitää huolta omasta terveydestä. Suomen lionsit ovat aktiivisia terveyden edistäjiä, ja yksi heidän vuosittaisista tapahtumista on Terveyskävelyviikko.

Diabetes ja sen torjunta

Lions-järjestö on tunnettu monista hyvistä palveluistaan, joista yksi keskeisimmistä on diabeteksen torjunta. Diabetes on maailmanlaajuinen haaste, ja siksi Lions-järjestö on ottanut sen yhdeksi palvelualueekseen. Yksi tapa, jolla Lions-järjestö edistää diabeteksen tietoisuutta ja tukee sen torjuntaa, on diabetekseen liittyvät kävelytapahtumat.

Diabeteskävelyt järjestetään ympäri maailmaa, ja ne eivät ainoastaan kerää varoja diabetestyöhön vaan myös tarjoavat mahdollisuuden jakaa tietoa tästä tärkeästä terveysongelmasta. Suomessa nämä kävelyt saivat alkunsa etelä-Suomen lionsien yhteisponnistuksena noin kuusi vuotta sitten, jolloin niiden vetäjänä toimi Hannu Saarnilehto.

Kävelyn uusi muoto: Terveyskävely

Maailmanlaajuinen pandemia asetti omat haasteensa fyysisten tapahtumien järjestämiselle. Tästä syystä lionsit päättivät kääntää tilanteen eduksesi luomalla ”Terveyskävelyviikot”. Näiden viikkojen aikana voit kävellä missä ja milloin tahansa, yksin tai yhdessä, turvallisesti ja oman aikataulusi mukaisesti.

Terveyskävelyviikko ei ole pelkästään vastaus pandemian tuomiin haasteisiin, vaan se on myös uusi lähestymistapa liikuntaan ja terveyden edistämiseen. Kävelyllä on monia terveyshyötyjä, jotka ulottuvat diabeteksen ehkäisystä muiden kansantauteihin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin.

Kutsu kaikille: Terveyskävelyviikko lokakuussa 2023


Merkitse kalenteriin seuraava terveyskävelyviikko 30.9. – 8.10.2023 osoitteessa: terveyskavely.lions.fi


Kaikkien yhteinen virtuaalikävelyviikko toteutetaan 30.9.–8.10.2023. Tämä viikko antaa sinulle mahdollisuuden tehdä terveyttä edistävän valinnan ja kävellä missä ja milloin haluat. Voit kävellä yksin, ystävien kanssa tai perheesi kanssa.

Kannustamme myös kävelemään osana päivittäisiä rutiinejasi, esimerkiksi tekemällä työmatkat kävellen tai jättämällä auton vähemmälle ja kävelemällä lyhyet matkat. Voit myös liittyä klubisi järjestämille iltalenkeille tai lähteä perheesi kanssa luontoretkelle. Tai mikä olisi parasta, voisit järjestää klubisi kävelyaktiviteetin ja pitää lions-ystäviäsi paremmassa kunnossa.

Tunnelmia vuoden 2021 Terveyskävelystä eli silloisesta Diabeteskävelystä

Yhdessä terveemmän elämän puolesta

Kävely on yksinkertainen ja silti tehokas tapa edistää terveyttä ja hyvinvointia. Se ei vaadi erityisiä välineitä tai kalliita kuntosalijäsenyyksiä. Se on kaikkien ulottuvilla, ja voimme tehdä sen yhdessä.

Merkkaa kalenteriisi virtuaalikävelyviikko toukokuussa ja vuosikokouksen Lions Terveyskävely kesäkuussa. Osallistu terveellisen elämäntavan edistämiseen ja liikunnan iloon, sillä terveys on vain askelen päässä.

Lue lisää


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin