Heikki Hartikainen Team Rynkebyn joukoissa – pyöräily Pariisiin syöpäsairaiden lasten tukemiseksi

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Team Rynkeby on aloittanut tämän vuoden hyväntekeväisyyspyöräilynsä Helsingistä, ja tänä vuonna mukana on myös Lions Club Staminan oma Heikki Hartikainen, joka ajaa Team Rynkebyn Espoon joukkueessa. Heidän tavoitteenaan on kerätä varoja syöpälapsille ja heidän perheilleen. Joukkue lähti liikkeelle Narinkkatorilta Helsingistä perjantaina 28.6.2024, ja heidän tavoitteensa on saavuttaa keskimääräinen 25-27 km/h pyöräilynopeus matkallaan Pariisiin.

Matka-aikataulu

Matkan kokonaispituus on 1090 km. Alla on tämän vuoden matka-aikataulu ja etapit:

  • Travemünde – 22 km – Lübeck
  • Lübeck – 207 km – Bücken
  • Bücken – 145 km – Rheine
  • Rheine – 201 km – Vlodrop
  • Vlodrop – 154 km – Namur
  • Namur – 176 km – Laon
  • Laon – 109 km – Senlis
  • Senlis – 76 km – Pariisi

Mikä on Team Rynkeby?

Team Rynkebyn tarina alkoi vuonna 2001, kun Rynkeby Foodsin työntekijällä, Knud Vilstrupilla, todettiin keuhkoahtaumatauti. Vilstrup halusi tehdä jotain varmistaakseen terveellisemmän elämän, vaikka tupakoinnin lopettaminen ei tullut kysymykseen. Hän päätti ryhtyä urheilemaan ja ehdotti Rynkebyn joulujuhlissa silloiselle tekniselle johtajalle, Torben Møller-Larsenille, pyöräilymatkaa Pariisiin katsomaan Tour de Francen päätösetappia Champs-Élysées’lle. Torben suostui ehdotukseen sillä ehdolla, että hän itse voisi osallistua.

Knud Vilstrup varmisti useiden puheluiden jälkeen, että matka voitaisiin toteuttaa. Projekti sai sponsorilahjoituksia ja rahaa käynnistämiseen, ja ensimmäinen Team Rynke -nimellä tunnettu joukkue muodostettiin keväällä 2002. Joukkueeseen kuului 11 pyöräilijää ja yksi minibussin kuljettaja. He matkustivat yli 1200 kilometriä Tanskan Ringestä Pariisiin.

Vaikka alun perin Team Rynkeby ei ollut hyväntekeväisyysprojekti, ensimmäisen matkan jälkeen jäljelle jääneet varat, noin 5100 euroa, lahjoitettiin Tanskan Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Innostuneena ensimmäisen matkan onnistumisesta, Knud Vilstrup sai vakuutettua Rynkeby Foods A/S toimitusjohtajan myöntämään uudelleen rahaa projektille. Näin sai alkunsa yhä tänäkin päivänä jatkuva hyväntekeväisyysprojekti, jonka osallistujien ja sponsoreiden määrä on kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen. Team Rynkeby on kerännyt merkittäviä summia syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Matkan merkitys ja järjestelyt

Matka Suomesta Pariisiin on noin 1200 km pitkä ja kattaa seitsemän etappia. Prologi ajetaan joukkueiden omista lähtökaupungeista Helsinkiin, jossa on kaikkien Suomen joukkueiden yhteinen lähtö kohti Pariisia. Prologin pituus riippuu joukkueiden lähtökaupunkien etäisyydestä Helsingistä.

Pariisin-matkalla ei kilpailla aikaa vastaan. Kyseessä on haastava pyöräilymatka, joka sopii kuitenkin kaikille pyöräilyn harrastajille. Joukkueet pyöräilevät yleensä noin 25–27 km/h keskivauhtia. Käytännön ja turvallisuussyistä joukkueet ajavat eri reittejä Pariisiin asti. Matka huipentuu kaikkien joukkueiden yhteiseen juhlaan Pariisissa.

Team Rynkeby jatkaa inspiroivaa työtään ja pyöräilymatkansa avulla he keräävät varoja ja tietoisuutta syöpäsairaiden lasten hyväksi. Tässä projektissa mukana oleminen ei ainoastaan edistä fyysistä hyvinvointia, vaan myös tuo konkreettista apua ja tukea niitä tarvitseville perheille.

Toivotamme Heikille ja koko tiimille hyvää matkaa ja menestystä.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin