Piirikuvernöörin kirje 4/2022-2023🇸🇪

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

🇸🇪 Samma på svenska

Hyvät B-piirin leijonat,

Olemme jo lähes joulukuun puolessa välissä ja klubeilla varmasti pitää kiirettä kaikkien joulunalus aktiviteettien kanssa!

Tässä hieman tietoa piirin ja liiton asioista.

Piirin tapahtumat/koulutus

Seuraava piirin koulutus tulee olemaan opaslion koulutus tammikuussa. Tarkempaa tietoa ajasta ja paikasta lähiaikoina.

RLLI koulutus 2023
Alueellisten lionjohtajien koulutusinstituutin työpaja järjestetään 11.-12.2.2023 Jyväskylässä.
Instituutti järjestetään hybridimuotoisena, eli ennen ja jälkeen työpajaa on etäluentoja (2.2.2023 ja 16.2.2023) ja työpajaviikonlopun aikana keskitytään taitoasioiden harjoitteluun.
Kurssin tavoitteena on myös tutustua uusiin leijonaystäviin iloisissa ja kehittävissä tunnelmissa.
Lue lisää ja hae mukaan: https://jellona.info/2022/11/06/alueellisten-lionjohtajien-koulutusinstituutti-rlli-2023/

ALLI koulutus 2023
Tule oppimaan ja verkottumaan kansainvälisessä koulutusinstituutissa Norjassa!
Kokeneempien lionjohtajien koulutusinstituutti (ALLI – Advanced Lions Leadership Institute) järjestetään Oslossa, Norjassa 12.-14.5.2023. Instituutissa on englannin-, suomen-, ranskan- ja italiankieliset luokat.
Lue lisää ja hae mukaan: https://jellona.info/2022/12/10/alli-koululutusinstuutti-oslossa-norjassa-12-14-5-2023/

Kunniakäynti Hietaniemen sankarihaudoilla ja Melvin Jones kenttälounas 7.1.2023
https://jellona.info/2022/12/10/kunniakaynti-hietaniemen-sankarihaudoilla-ja-melvin-jones-lounas-lauantaina-7-1-2022-klo-11-00/


Helsinki Skiweeks / Lasten Lumipäivät

Välitän Aarne Kiviojan terveiset:
Hiihtoliitosta on pyydetty apuamme Olympiastadionilla järjestettävään Helsinki Skiweeks-tapahtumaan viimevuotiseen tapaan.

Lue lisää osoitteessa: jellona.info/2022/12/05/lasten-leijonahiihto-lasten-lumipaivat-6-21-3-2023/

Tapahtuma on tällä kertaa lyhyempi, kolme viikkoa kestävä 6-23.3. Tarkemmat tiedot ja vuorojen varaus Aarne Kiviojalta (<a href="mailto:aarne.kivioja@lions.fi">aarne.kivioja@lions.fi</a>)

Nuorisovaihto

Haku ensi kesän leireille käynnissä nyt + isäntäperheitä haetaan, lue lisää: https://jellona.info/2022/12/02/nuorisovaihto-uutisia-haku-ensi-kesan-leireille-on-kaynnissa-isantaperheita-haetaan/

Piirimme järjestää ensi kesänä nuorisovaihtoleiren Solvallan urheiluopistolla Espoon Nuuksiossa 26.7.-5.8.2023. Haemme leiriä varten leirin johtajaa ja leirikoordinaattoria.

Lue lisää:
https://jellona.info/2022/12/03/nuorisovaihtoleiri-solvallassa-2023-haetaan-leirin-johtajaa-ja-leirikoordinaattoria/

Jäsentoimiala tiedottaa
Klubeihin on tällä kaudella otettu jo paljon uusia jäseniä ja heidät on varmaan otettu jäseneksi juhlallisesti lionlupauksien myötä. Olettehan huomanneet, että lionlupauksille on olemassa uudet mallit liiton kotisivuilla (Leijonalupaukset). Klubi voi näitä malleja myös muokata omiin toimintatapoihinsa soveltuviksi. Lisätietoja tarvittaessa piirin ja/tai liiton jäsenjohtajalta.

Kauden jäsenteema. ”Kysy yhtä”

Lions-liiton Webinaarit

Liiton joulukuun teema on Tvåspråkighet  ja teema-webinaari pidetään 15.12.
Kaikki liiton teemawebinaarit; ilmoittautumislinkit tuleviin ja tallenteet jo pidetyistä webinaareista löytyvät:
https://www.lions.fi/aineistot/esitteet/kuukauden-teemat-kaudella-2022-23/

Mukaan piirin toimintaan
Tuntuuko siltä, että joku piirin toiminnassa ei ole kunnossa? Tule silloin mukaan laittamaan asia kuntoon. Meillä on jatkuva haku päällä uusista toimijoista piirin työryhmiin. Tule mukaan kehittämään piirin toimintaa ja Ilmianna itsesi täyttämällä yhteystietosi sivulla: https://jellona.info/2022/07/31/tule-mukaan-toimikuntatyohon/ ja olemme sinuun yhteydessä.

Ja toivon, että luette myös tänään (11.12.2022) julkaistun ja jäsenten sähköpostiin jaetun joulukuun LION-viestin.Se löytyy myös alla olevasta linkistä:  

https://www.lions.fi/uutishuone/uutiskirjeet/marraskuun-2022-lion-viesti-2/

Siinä kerrotaan mm. tammikuussa tulevasta seuraavasta Strategia 2030 jäsenkyselystä, muistakaa, että vain vastaamalla voitte vaikuttaa!

Siinä kerrotaan myös, että jo kymmenen piiriä on hakenut LCIF avustusta Ukrainasta tulleiden pakolaisten auttamiseksi ja kaikki hakemukset on hyväksytty täysimääräisenä. Tässä oma piirimme on ollut tien näyttäjänä. Haimme ensimmäisen avustuksen jo viime kaudella ja tällä kaudella olemme hakeneet kaksi avustusta lisää. Olemme saaneet yhteensä 50 000 USD käytettäväksi pakolaisten auttamiseksi. 

Ja toivon, että yksikään piirin klubeista ei lähettäisi Lions-arpoja takaisin liittoon ilman että tarjoaa niitä jäsenilleen ostettavaksi ja/tai edelleen myytäviksi. Arpoja saa siis myydä myös muillekin kuin lioneille vaikkapa jonkin aktiviteetin yhteydessä.

Talvi on tullut myös tänne Etelä-Suomeen ja näyttää vahvasti siltä, että saamme valkean joulun. Ja ulkoliikuntakartan (https://ulkoliikunta.fi/fi/) on pääkaupunkiseudullakin jo reilusti latuja auki. EI muuta kuin ulos ja nauttimaan talvisesta kelistä, kuten muistamme, on liikunta paras tapa ehkäistä diabetesta ja siitä saa muutenkin energiaa, hyvän mielen ja punaiset posket!

Hyvää joulua ja menestystä toimintaan myös keväälle 2023.

Ystävällisin terveisin

Aki Naukkarinen
DG 2022-2023 District 107-B 
tel. +358 500 726 155
email: aki.naukkarinen@lions.fi

Kanuunatie 19, 00430 Helsinki


🇸🇪 Kärä lionsmedlemmar i distrikt B,

Vi är redan nästan halvvägs in i december och klubbarna kommer säkert att ha fullt upp med alla julaktiviteter! Här finns lite information om distriktet och förbundet.

Distriktsevenemang/träning

Nästa distriktsutbildning blir guidelejonutbildningen i januari. Mer detaljerad information om tid och plats kommer inom en snar framtid.

RLLI utbildning 2023

Utbildningsinstitutets workshop för regionala lejonledare kommer att ordnas den 11.–12. februari 2023 i Jyväskylä. Institutet ordnar det i hybridformat, det vill säga före och efter workshopen är det distansföreläsningar (den 2. och den 16. februari 2023) och under workshopshelgen ligger fokus på att öva färdigheter. Målet med kursen är också att lära känna nya lejonvänner i en glad och utvecklande atmosfär. Läs mer och ansök: https://jellona.info/2022/11/06/alueellisten-lionleinheidzien-koulutusinstituutti-rlli-2023/

ALLI utbildning 2023

Kom och lär dig att nätverka på ett internationellt utbildningsinstitut i Norge! Advanced Lions Leadership Institute (ALLI) kommer att hållas i Oslo, Norge den 12–14 maj 2023. Institutet ordnar föreläsningar på engelska, finska, franska och italienska. Läs mer och ansök: https://jellona.info/2022/12/10/alli-koululutusinstuutti-oslossa-norjassa-12-14-5-2023/

Hedersbesök på Hietaniemi hjältegravar och Melvin Jones fältlunch den 7 januari 2023 https://jellona.info/2022/12/10/kunniakaynti-hietaniemen-sankarihaudoilla-ja-melvin-jones-lounas-lauantaina-7-1-2022-klo-11-00/

Helsinki Skiweeks/Barnens snödagar

Jag vidarebefordrar Aarne Kiviojas hälsningar:

Finlands Skidförbund har bett om vår hjälp, precis som i fjol, med Helsinki Skiweeks-evenemanget på Olympiastadion.

Läs mer: https://jellona.info/2022/12/05/lasten-leijonahiihto-lasten-lumipaivat-6-21-3-2023/

Evenemanget är den här gången kortare och varar tre veckor, mellan den 6. och den 23.3. Aarne Kivioja (aarne.kivioja@lions.fi ger mer detaljerad information och tar emot bokningar för de olika skiften.

Ungdomsutbyte

Ansökan till nästa sommars läger är nu på gång + värdfamiljer söks, läs mera: https://jellona.info/2022/12/02/nuorisovaihto-uutisia-haku-ensi-kesan-leireille-on-kaynnissa-isantaperheita-haetaan/

Nästa sommar arrangerar vårt distrikt ett ungdomsutbytesläger mellan den 26 juli och den 5 augusti på Solvalla idrottsinstitutet i Noux i Esbo. Vi söker en lägerledare och en lägerkoordinator. Läs mera: https://jellona.info/2022/12/03/nuorisovaihtoleiri-solvallassa-2023-haetaan-leirin-johtajaa-ja-leirikoordinatoria/

Medlemsråd informerar

En hel del nya medlemmar har redan antagits till klubbarna under den här perioden och hoppeligen har de antagits både högtidligt och med lejonlöften. Du kanske har märkt att det finns nya modeller för lejonlöften på föreningens hemsida (Lejonlöften). Klubben kan även modifiera dessa modeller för att passa deras egna arbetssätt. Mer information vid behov från distriktets och/eller förbundets medlemsdirektör. Säsongens medlemskapstema är: ”Fråga en”.

Lions-föreningens webbseminarier

Föreningens decembertema är ”Tvåspråkighet”, och temawebinariet hålls den 15 december. Alla föreningens temawebinariers registreringslänk för kommande och också inspelningar av redan hållna webbseminarier finns på: https://www.lions.fi/ainaistot/esittet/kuukausen-teemat-kaustuida-2022-23/

Kom med

Känns det som att någon i distriktets verksamhet inte är som det borde? Kom då med och utveckla distriktets verksamhet. Vi letar hela tiden efter nya krafter till de olika arbetsgrupperna. Fyll i dina kontaktuppgifter på: https://jellona.info/2022/07/31/tule-mukaan-toimikuntatyohon/ så hör vi av oss till dig.

Jag hoppas att du också kommer att läsa LION-meddelandet från december som publicerades idag (den 11. december 2022) och distribuerades till medlemmarnas e-post. Det finns även att läsa på länken nedan:

https://www.lions.fi/uutishuone/uutiskirjeet/nobuorn-2022-lion-viesti-2/

I meddelandet kan du läsa t.ex. om nästa Strategi 2030-medlemsenkät som kommer i januari. Kom ihåg att bara genom att svara kan du påverka!

I meddelandet står det också att tio distrikt redan har ansökt om LCIF-hjälp för att hjälpa flyktingar från Ukraina, och alla ansökningar har godkänts i sin helhet. Här har vårt eget distrikt visat vägen. Vi sökte det första bidraget redan förra verksamhetsperioden och den här perioden har vi ansökt om ytterligare två bidrag. Vi har fått totalt 50 000 USD att använda till att hjälpa flyktingar.

Jag hoppas också att ingen av klubbarna i distriktet returnerar föreningens Lions-lotter utan att erbjuda dem till sina medlemmar för köp eller för återförsäljning. Lotterna kan även säljas till andra än Lions, till exempel i samband med någon aktivitet.

Vintern har kommit även här i södra Finland och det ser ut som att vi kommer att få en vit jul. Enligt utomhussportskartan (https://ulkoliikunta.fi/fi/) har redan många motionsleder och spår öppnat i huvudstadsregionen. Det är bara att gå ut och njuta av vintervädret; som vi minns är träning det bästa sättet att förebygga diabetes och det ger dig också energi, gott humör och röda kinder!

God Jul och framgång i verksamheten även våren 2023!

Vänliga hälsningar

Aki Naukkarinen
DG 2022-2023 District 107-B 
tel. +358 500 726 155
email: aki.naukkarinen@lions.fi
Kanuunatie 19, 00430 Helsinki


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin