Marsa Bäck, 2. varapiirikuvernööriehdokkaan esittely

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Marsa Bäck on ehdolla B-piirin vuosikokouksessa piirimme 2. varapiirikuvernööriksi. Alla on Marsan esittely.

Marsan esittelyvideo

Toimenkuva B-piirissä nyt

Olen tällä hetkellä lohkopuheenjohtajana 107 B-piirissä sekä LC-Helsinki/Ruoholahden Past President ja sihteeri kaudella 2022-2023.

Toimenkuva, jos minut valitaan 2. varapiirikuvernööriksi

Toinen varapiirikuvernööri on osa kuvernööritiimiä. Hän auttaa piirikuvernööriä hänen tehtävissään ja osallistuu piirin johtoryhmän toimintaan.
Jo useamman vuoden ajan on piirissämme kuvernöörin klubivierailut jaettu koko kuvernööritiimin kesken eli 2. varapiirikuvernöörin vierailee kauden aikana 1/3 piirin klubeista. 
2. varapiirikuvernööri myös valmistautuu omaan kuvernöörikauteensa osallistumalla kansainvälisen Lions-järjestön koulutusohjelmaan ja suunnittelemalla mahdollista piirikuvernöörikauttaan.

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?

Kaikki alkoi vuonna 1994 LC-Helsinki/Hietalahden Hattu-juhlista, joihin minut ja puolisoni oli kutsuttu vieraiksi. Kun puolisoni Lassen liittyi LC-Helsinki/Hietalahden jäseneksi, minä liityin klubin erittäin aktiivisesti toimiviin ladyihin. Vuonna 2002 Lasse lähti edustamaan klubiaan LC-Helsinki/Ruoholahden 5-vuotisjuhliin. Jo juhlissa ilmoitin klubin jäsenille halukkuuteni liittyä klubin jäseneksi ja se myös toteutui vuoden 2003 alussa.

Mikä on mielestäsi parasta lionstoiminnassa?

Parasta lionismissa on mahdollisuus antaa yhteiskunnalle takaisin hyvää, jota itse on saanut elämässään kokea. On hienoa nähdä kättensä ja erilaisten kohtaamisten tulokset. On ollut tärkeää myös huomata, mitä kaikkea voi saada aikaan erilaisten upeiden tiimien kanssa. Yksin voi saada aikaan jotain, mutta yhdessä tekemällä saa moninkertaisesti: saa sekä autettaville enemmän että myös itse kehittyy erilaisissa tehtävissä.

Miten haluaisit kehittää lionstoimintaa/lionsklubien toimintaa nykyisessä virassasi?

Haluan kehittää toimintaamme entistä yhteisöllisemmäksi siten, että kaikki mukana olevat kokevat iloa tekemisestään ja yhteisistä hetkistä. Uskon vahvasti, että positiivisuudella valmiudella innostaa muita, voimme kehittää toimintaa ja saada aikaan yhdessä entistä enemmän. Haluaisin myös kehittää klubien ja jopa piirien välistä yhteistoimintaa, sillä tunnuslauseeni on: ”Yhdessä enemmän”.

Mistä olet kotoisin ja missä asut nyt?

Olen kotoisin Kuopiosta, mutta asunut Helsingin keskustassa 51 vuotta. Tällä hetkellä asun Helsingin Hietalahdessa Köydenpunojankadulla.

Onko sinulla muita harrastuksia?

Olen aina harrastanut erilaista kulttuuria. Olen opiskellut klassista laulua ja olen äänialaltani dramaattinen sopraano, mikä tarkoittaa, että pystyn laulamaan sekä altto- että sopraanoaarioita. Nykyisin pääasiassa kuuntelen hyvää musiikkia konserteissa ja kotona. Olen aikoinani myös maalannut tauluja, mutta nykyisin vain kerään taidetta, jos varat antavat myöten. Pientä tyydytystä minulle tuo, kun saan olla muutaman kerran vuodessa eräässä taidegalleriassa v.t. galleristina. Luen myös paljon ja käyn teatterissa. Lisäksi olen Tapaseuran jäsen ja intohimoinen hyvän teen harrastaja kuulumalla Teen Ystävät -yhdistykseen. Harrastukseni ovat kuitenkin kaikki sellaisia, että voin vapaasti valita tekemiseni, eivätkä ne estä toimimista lionstehtävissä.

Kerro jotain sellaista itsestäsi mitä me emme vielä tiedä sinusta?

Olen harrastanut nuorena kilpatanssia ja ohjannut seitsemän vuotta Hot Dance-nimistä opiskelijoiden tanssiryhmää, jonka perustin vuonna 1978 Hämäläis-Osakuntaan. Erikoisosaamistani ovat vanhat salonkitanssit pitkinä versioina.

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040 553 7733
sähköposti: marsa.baeck@puheopisto.fi

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin