Vuoden Hyväntekijä 2023: Sukevan Sulttaani

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Suomen Lions-liitto on jälleen palkinnut vuoden hyväntekijän, ja tänä vuonna kunnian saa Mika Hujanen, joka tunnetaan myös nimellä ”Sukevan Sulttaani”. Tunnustus myönnetään henkilöille ja tahoille, jotka ovat edistäneet yhteistä hyvinvointia Suomessa omalla toiminnallaan.

Nuorten ja Perheiden Hyväntekijä: Mika Hujanen

Mika Hujanen on ansainnut palkintonsa omistautumisellaan lähimmäisenrakkaudelle, erityisesti nuorten auttamiselle. Hän on toiminut monipuolisesti lapsiperheiden, lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi. Hujanen on järjestänyt pelitapahtumia, hyväntekeväisyysotteluita, ja toteuttanut monivuotisen Helsinki-Nuorgam -hyväntekeväisyysjuoksun. Hän on myös lahjoittanut urheiluvälineitä ja kerännyt jouluruokakasseja vähävaraisille perheille sekä tarjonnut lukemattomille lapsille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa.

Mika Hujanen kertoo, että hänen toimintansa alkoi halusta auttaa lapsia ja nuoria liikkumaan. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa liikuntavälineiden hankkimiseen on innoittanut monia, ja välineiden toimittaminen lapsille on kannustanut nuoria aloittamaan harrastuksensa.

Hujanen ottaa vastaan palkinnon kiitollisena, mutta nöyränä, huomauttaen, että Suomessa on monia muita, jotka olisivat ansainneet saman kunnian.

Vuoden Lionien Hyväntekijät: Heikki Hemmilä, Björn Hägerstrand ja Jyri Kurki”

Suomen Lions-liitto on myös palkinnut vuoden lionien Hyväntekijät: Heikki Hemmilä Ylivieskasta, Björn Hägerstrand Maarianhaminasta ja Jyri Kurki Helsingistä. He ovat osallistuneet suurella panoksella ”Winter is Coming to Ukraine” -projektiin, jossa hankittiin yli 2 200 aggregaattia Ukrainaan. Projektissa oli mukana 13 Euroopan maata ja sille saatiin kerättyä yli 1 500 000 euroa.

Valinnat julkistettiin 7.10. Iisalmen Prismassa, ja kyseinen päivä on osa Lions-järjestön Hyvän Päivän juhlaa. Hyvän Päivänä noin 17 000 vapaaehtoista lionsklubissa ympäri Suomea tekee hyväntekeväisyystyötä lisäten yhteistä hyvinvointia. Tällä päivällä lionsklubit järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten ”Auta lasta, auta perhettä” -keräyksiä paikallisesti apua tarvitseville lapsiperheille.

Lue lisää

Hyvän Päivä on myös Lions-järjestön perinteinen kansainvälinen palvelupäivä, jota vietetään 8. lokakuuta joka vuosi. Tämä päivä muistuttaa kaikkia lionien sitoutumisesta palvelemaan yhteisöään ja lisäämään hyvinvointia maailmassa.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin