Kulmat kuntoon Kirkkonummi – CITO-tapahtuma yhdisti ympäristönsuojelun ja geokätköilyn

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

LC Kirkkonummi-Kyrkslätt ja LC Kirkkonummi-Kyrkslätt/Nice klubien yhteinen Kulmat kuntoon -tapahtuma sai uudenlaisen käänteen, kun se yhdistettiin geokätköilyyn CITO-tapahtumana. Tämä luontoliikuntamuoto sai osallistujat liikkeelle ja innosti ympäristönsuojeluun 5. lokakuuta 2023.

Geokätkeily ja roskatalkoot – hyvä yhdistelmä

Kulmat kuntoon -tapahtumaan ei aiemmin ollut kovin suurta osallistumisinnokkuutta ulkopuolisten taholta, mutta Sanna Mustonen keksi loistavan tavan lisätä kiinnostusta. Tapahtumassa geokätköilijät saivat mahdollisuuden tehdä hyvää ja saada samalla geokätköilymerkinnän ”loggauksensa” avulla. Tämä houkutteli paikalle noin 50 osallistujaa, jotka innostuneina osallistuivat tunnin ajan roskatalkoisiin.

Lyhyessä ajassa saatiin kerättyä suuri määrä irtoroskia, ja lisäksi ojasta löytyi pari pyöränromua ja graffitiseinän luota kolme suurta hylättyä maalipurkkia. Kerätty sekajäte vietiin asianmukaisesti Kirkkonummen Prismalle ja K-Citymarketille, kun taas ongelmajätteen vastaanotti Jorvaksen sorttiasema.

Tapahtuman tunnelma oli yhteisöllinen ja mukava, ja sitä väritti iloisesti myös joukko suloisia koiria, jotka osallistuivat talkoisiin.

Hyvänpäivä -viikolla klubit eivät lopettaneet toimintaansa siihen, vaan järjestivät lisäksi kehitysvammaisten discon ja perustivat Kirkkonummen keskustaan heijastinpuun, joka edistää turvallisuutta pimeinä syysiltoina.

Kiitokset kaikille osallistuneille

Kulmat kuntoon Kirkkonummi – CITO-tapahtuma osoitti jälleen kerran, kuinka yhteisö voi tehdä konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi yhdistäen samalla iloa ja hyvää mieltä. Lions-klubit jatkavat aktiivista panostaan paikallisyhteisön hyväksi ja toivottavasti innostavat lisää ihmisiä mukaan tärkeisiin projekteihin tulevaisuudessa.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin