1/2022 Piirikuvernöörin kirje 🇸🇪

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

🇸🇪 Samma på svenska

Voiko tulevaisuus olla jotain muuta, kuin mitä menneisyys antaa ymmärtää?

Sinulla on oma tulevaisuutesi, klubillasi on oma tulevaisuutensa ja piirillämme on oma tulevaisuutensa. Voit ajatella itsellesi monia erilaisia tulevaisuuksia tai unelmia. Toteutunut tulevaisuutesi riippuu tekemistäsi valinnoista elämäsi aikana. Valintoihisi vaikuttaa muun muassa kulloinenkin elämäntilanteesi. Näin on myös klubisi ja piirimme osalta. Osittain näistä syistä tulevaisuudesta puhutaan välillä monikossa: meillä on vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Kehittämistoiminnassa on tärkeää hahmottaa niitä tulevaisuuksia, jotka yhdistävät meitä ja vahvistavat toimintaamme. Tulevaisuuden tekemisessä oleellista roolia näyttelevät siis tekemämme valinnat ja myös sen tunnistaminen, mitä kaikkea toimintaamme vaikuttavaa on yhteiskunnassa meneillään.

Monesti, kun lähdemme kehittämään toimintaamme, perustamme valitsemamme kehittämistoimenpiteet havaitsemiimme toimintamme heikkouksiin ja kohtaamiimme haasteisiin. Heikkouksia ja haasteita on tärkeä tunnistaa ja niihin puuttua. Ne katsovat kuitenkin menneisyyteen. On joitain syitä, miksi heikkoudet ja haasteet ovat syntyneet. Riskinä on myös, että mitä enemmän uskomme heikkouksiimme ja haasteisimme, sitä suuremmilta ne alkavat tuntua. Pahimmillaan annamme niiden edessä periksi. Mitä, jos muutammekin ajatteluamme?

Vuonna 1995 Suomi voitti jääkiekossa kautta aikain ensimmäisen maailmanmestaruuden. Iso tekijä voitossa oli lahjakkaiden ja yhteiseen hiileen puhaltaneiden pelaajien lisäksi legendaarisen valmentajan, Curt ”Curre” Lindströmin yksi valmennusfilosofia: ”Mitä jos emme lähtisikään parantamaan heikkouksiamme, vaan vahvistaisimme vahvuuksiamme entisestään?” Tulos näkyi loppuottelussa Suomen hyväksi numeroina 4-1. Meillä jokaisella on omat supervoimamme, joissa me olemme hyviä. Pystymmekö luomaan sellaiset olosuhteet, jossa nämä yhdistyvät toiminnassamme yhteiseksi hyväksi? Meissä leijonissa piilee kuitenkin huima voimavara.

Piirissämme on käynnistymässä uudenlainen klubeille suunnattu Lionsklubi2-kehitysohjelma. Haemme ohjelmaan kevään aikana muutamaa klubia, jotka haluavat lähteä viemään toimintaansa leijonanloikan verran eteenpäin kohti haluamaansa tulevaisuutta riippumatta siitä, mikä klubin lähtötilanne on. Kehitysohjelmassa lähdetään klubin vahvuuksista liikenteeseen. Kutkuttelevia kysymyksiä ovat myös: mikä on klubimme olemassa olemisen arvo, mikä on klubimme yhteinen tulevaisuudentavoite ja mikä on klubimme tarina, jota voimme kertoa johdonmukaisesti kaikessa tekemisessämme? Ohjelmassa pureudutaan muun maussa näihin kysymyksiin. Lisätietoja saat tästä kirjeestä, minulta, mika.pirttivaara@lions.fi piirimme koulutusjohtaja Susanna Jokiperältä, susanna.jokipera@lions.fi .

Haastan sinua miettimään otsikon kysymystä. Mitä ajatuksia sinulle tulee siitä mieleen?

Annetaan hyvän kasvaa vahvuuksiemme kautta,

Mika

Tässä kirjeessä

 • Ennen näkemättömän piirimme Lionsklubi2-kehitysohjelman pilottivaihe starttaa – uskaliaita pilottiklubeja haussa!
 • Tule mukaan piirimme toimintaan

Toimintaa ja tapahtumia

 • Tulevaisuusleijonat kokoontuvat 27.1.2022 klo 18.00
 • Lions-liiton kuukauden teemawebinaarit jatkuvat
 • Kutsu kaveri mukaan klubiisi -kilpailun sparraustilaisuus 31.1.2022 klo 19.30 – tule mukaan keskustelemaan jäsenhankinnasta ja uusista aktiviteeteista
 • Virtuaalinen piirifoorumi järjestetään tiistaina 15.2.2022 klo 18.00 – ohjelmassa muun muassa kevään treffiklubiparien livearvonta!

Koulutuksia

 • Pressakoulutukset alkavat, tässä päivämäärät

Ennen näkemättömän piirimme Lionsklubi2-kehitysohjelman pilottivaihe starttaa – uskaliaita pilottiklubeja haussa!

Haluaako lionsklubisi tulla mukaan viemään lionstoimintaa uudelle tasolle? Haluaako lionsklubisi tulla tienraivaajana mukaan johonkin kiehtovaan, jota ei ole aiemmin vielä tehty?

Lionsklubi2 -kehitysohjelman hyödyt

 • Ohjelma vahvistaa klubin lionstoimintaa ja toiminnan vetovoimaisuutta.
 • Klubin lionstoiminta ja sen rooli selkeytyvät klubille itselle, klubin lioneille ja ulospäin.
 • Klubin on helppo kertoa selkeästi lionstoiminnasta ja sen tuottamasta arvosta ulospäin.
 • Lisäksi saat ohjelmasta valmiuksia viedä opittua käytäntöön esimerkiksi työelämässä.

Lionsklubi2 -ohjelmassa on kolme klubikohtaista tilaisuutta ja yksi pilottiklubien yhteinen:

 • Tilaisuus 1: tästä lähdemme: klubin lähtötilanne, arvopohja, klubin vahvuudet ja mahdollisuudet
 • Tilaisuus 2: tätä haluamme tavoitella: klubin tehtävä ja unelma tulevaisuudesta, klubin pyrkimykset ja toiminnan toivotut tulokset.
 • Tilaisuus 3: tätä klubimme haluaa olla: klubin oma Lionsklubi2 -tarina ja sen toteuttaminen kaikessa toiminnassa.
 • Tilaisuus 4: Epilogi – yhdessä oppien: pilottiklubien kokemusten jakamista ja yhteissparrailua.

Etsimme ohjelmaan keväälle 3-5 rohkeaa pilottiklubia, jotka ovat valmiina kehittymään entistä vahvemmiksi. Ilmoita klubisi mukaan pilotiksi Lionsklubi2 -kehitysohjelmaan ottamalla yhteyttä piirimme koulutusjohtaja Susanna Jokiperään susanna.jokipera@lions.fi tai piirikuvernööri Mika Pirttivaaraan, mika.pirttivaara@lions.fi

Teemme osallistumisen mahdollisimman helpoksi. Sinun ei tarvitse lähteä klubistasi minnekään vaan tuomme ohjelman klubiisi. Suunnittelemme myös aikataulun klubisi ehdoilla.

Tule mukaan virtuaalisen piirfoorumiin 15.2.2022 klo 18 kuulemaan lisää. Lisätietoa foorumista saat tästä uutiskirjeestä.

Tule mukaan piirimme toimintaan!

Oletko kiinnostunut piirin toiminnasta? Ehkä sinua kiinnostaa jäsen-, palvelu- tai koulutusasiat? Tai joku piirin toimikunnista, kuten Lions Quest, KiTeNet, ARS, Diabetes, nuorisovaihto, tai ympäristö. Tai ehkä haluaisit lohkon puheenjohtajaksi?

Tule mukaan mahtavaan porukkaan auttamaan klubeja ja leijonia auttamaan. Ole yhteydessä 1VDG Aki Naukkariseen aki.naukkarinen@lions.fi/ puh. 0500 726 155.

TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

Tulevaisuusleijonat kokoontuvat 27.1.2022 klo 18.00

Piirimme ensimmäinen harrasteryhmä Tulevaisuusleijonat kokoontuu seuraavan kerran torstaina 27.1.2022 klo 18.00 osoitteessa https://app.vooler.fi/rag-AQPMBVDYTV.

Tämän kuukauden ennakkolukemisena on ollut Marc-Uwe Klingin tulevaisuudenkuvaus QualityLand:” QualityLand kuvaa lähitulevaisuuttamme hauskasti ja pelottavan osuvasti. Kuka tietää, mitä kukin haluaa? No algoritmit tietenkin. Hulvaton dystopia repii ilon irti digitulevaisuuden älyttömyyksistä.”

Aikaisemmissa tapaamisissa keskustelu on ollut vilkasta ja myös lionstoiminnan tulevaisuutta on myllytetty. Tule mukaan keskustelemaan, vaikka et olisi kirjaa lukenutkaan. Liity mukaan myös Tulevaisuusleijonien Facebook-ryhmään osoitteessa https://www.facebook.com/groups/2549010628577492

Lions-liiton kuukauden teemawebinaari jatkuvat

Tammikuun webinaariin 27.1.2022 klo 18.00 teemana on kansainvälisyys. Ilmoittaudu mukaan osoitteesta http://tiny.cc/gwqnuz. Helmikuussa 24.2.2022 klo 18.00 teemana on vuorostaan paikallisuus ja talkootyö. Tähän webinaariin voit ilmoittautua mukaan osoitteessa http://tiny.cc/iwqnuz.

Kaikista webinaareista tehdään videotallenne. Voit katsoa niitä täällä.

Kutsu kaveri mukaan klubiisi -kilpailun sparraustilaisuus 31.1.2022 klo 19.30 – tule mukaan keskustelemaan jäsenhankinnasta ja uusista aktiviteeteista

Järjestämme ensimmäisen kolmesta sparraustilaisuudesta 31.1.2022 klo 19.30 alkaen osoitteessa http://tiny.cc/5xkmuz. Kevään kaksi muuta sparraustilaisuutta tiistaina 29.3.2022 klo 19.30-20.30 http://tiny.cc/mxkmuz ja keskiviikkona 1.6.2022 klo 19.30-20.30 http://tiny.cc/0ykmuz.

Näihin sparraustilaisuuksiin kannattaa tulla mukaan, mikäli sinä tai klubisi olette kiinnostuneet jäsenhankinnasta ja/tai aktiviteettien kehittelystä ylipäätään.

Virtuaalinen piirifoorumi järjestetään tiistaina 15.2.2022 klo 18.00 – ohjelmassa muun muassa kevään treffiklubiparien livearvonta!

Tervetuloa kauden toiseen piirifoorumiin, jonka järjestämme virtuaalisesti. Tämän piirifoorumin vetonaulana toimii kevään treffiklubiparien livearvonta. Lisäksi keskustelemme tulevan kauden tuulista ja Lionsklubi2-kehitysohjelmasta.

Liity mukaan tähän menevään piirifoorumiin osoitteessa http://tiny.cc/f5rnuz (MS Teams)

KOULUTUKSIA

Pressakoulutukset alkavat, tässä päivämäärät

Presidenttikoulutus antaa tulevan kauden klubipresidenteille tarvittavia eväitä kauteen. Samalla osallistujat pääsevät vaihtamaan ajatuksia toistensa kanssa.

 • Presidentti 1 maanantaina 14.2.2022 klo 18: perusasiat klubipresidenttinä onnistumiseen. Järjestämme koulutuksen virtuaalisesti osoitteessa http://tiny.cc/75rnuz
 • Presidentti 2 keskiviikkona 16.3.2022 klo 18: lisävoimaa onnistumiseen piirin ja muusta lionstoiminnasta, Ravintola Niittylounas, Pihatörmä 1, Espoo
 • Presidentti 3 tiistaina 17.5.2022 klo 18: yhteistyö lisää palveluvoimaa (pressoille ja lohkareille), Ravintola Niittylounas, Pihatörmä 1, Espoo)
 • Presidentti 4 tiistaina 23.8.2022 klo 18: palkitsemiset ja alkaneen kauden painopisteet, Ravintola Niittylounas, Pihatörmä 1, Espoo

🇸🇪 Samma på svenska:

Kan framtiden vara något annat än det förflutna utvisar?

Du har din egen framtid, klubben har sin och vårt distrikt har sin egen framtid. Du kan föreställa dig många olika framtider eller drömmar. Framtiden som förverkligas beror på de val du gör i livet. Dina val påverkas också bland annat av gällande livssituationer. Så är fallet också med din klubb och med vårt distrikt. Delvis på grund av dessa orsaker talar vi ibland i pluralis: vi har alternativa framtider. I utvecklingsverksamheten är det viktigt att gestalta de framtider som förenar oss och förstärker vår verksamhet. Våra val och en kännedom om vad allt i samhället som påverkar vår verksamhet, spelar en relevant roll i vårt framtidsarbete.

Då vi börjar utveckla vår verksamhet händer det ofta, att vi baserar våra åtgärder på de svagheter vi noterat och på de utmaningar vi stött på. Det är viktigt att identifiera och åtgärda svagheter och utmaningar. De reflekterar i alla fall det förgångna. Det finns alltid orsaker till varför svagheterna och utmaningarna har uppstått. Risken är också, att ju mer vi tror på våra svagheter och utmaningar, desto större verkar de vara. I värsta fall ger vi upp inför detta. Tänk om vi skulle förändra vårt tankesätt?

Finland vann sitt genom tiderna första ishockey-VM år 1995. En stor orsak till vinsten var, förutom de begåvade spelarna som kunde samarbeta, även coachen Curt “Curre” Lindström. Hans filosofi var: “ Hur skulle det vara om vi inte försöker förbättra våra svagheter utan i stället förstärka våra styrkor ytterligare?” Resultatet blev i finalen 4-1 till Finland. Var och en av oss har en egen superförmåga som vi är bra på. Kan vi skapa sådana förhållanden att dessa förmågor kan kombineras till godo för vår verksamhet? Det finns i alla fall en enorm potential i oss lejon.

Vi har i distriktet startat ett nytt utvecklingsprogram Lionsklubbsom är riktat till klubbarna. Vi söker på våren några klubbar, som vill utveckla sin verksamhet med ett lejonhopp oberoende av, i vilken situation klubben befinner sig. Utvecklingsprogrammet utgår från klubbens styrkor. Intressanta frågor är också, vilken är klubbens existensvärde, gemensamma framtidsvision och historia som vi konsekvent kan referera till i allt det vi gör?    I programmet koncenteras bland annat på dessa frågor. Tilläggsuppgifter får du i detta brev och av mig mika.pirttivaara@lions.fi samt av distriktets skolningschef Susanna Jokiperä, susanna.jokipera@lions.fi.

Jag utmanar dig att fundera på frågan i rubriken. Vilka tankar väcker det?

Låt det goda växa genom våra styrkor,

Mika

I detta brev

 • Det aldrig tidigare skådade Lionsklubb2-utvecklingsprogrammet startar – modiga pilotklubbar söks!
 • Kom med i distriktets verksamhet

Verksamhet och evenemang

• Framtidslejonen håller möte 27.1.2022 kl. 18.00
• Lions-förbundets månadens temawebinarer fortsätter
• Tävlingens”Be din kamrat med i klubben” sparrningstillfälle 31.1. 2022 kl. 19.30. Kom med och diskutera medlemsanskaffning och nya aktiviteter
• Ett virtuellt distriktsforum anordnas tisdagen 15.2.2022 kl. 18.00 – på programmet står bland annat lottdragningen av de kommande klubbträffparen!

Skolning

 • Presidentskolningen påbörjas, tidpunkterna nedan

Det aldrig tidigare skådade Lionsklubb2-utvecklingsprogrammet startar -modiga pilotklubbar söks!

Vill din lionsklubb komma med och lyfta lionsverksamheten till en ny nivå? Vill din lionsklubb bli en pionjär för något fascinerande som inte gjorts tidigare?

Fördelarna med Lionsklubb2 -utvecklingsprogrammet

 • Programmet förstärker klubben lionsverksamhet och verksamhetens attraktivitet.
 • Klubbens lionsverksamhet och dess roll blir klarare för klubben, medlemmarna och också externt.
 • Det blir enklare för klubben att tydligt  berätta externt om lionsverksamheten och om dess värde.
 • Programmet ger dessutom färdigheter att utnyttjas i praktiken till exempel i arbetslivet.

Lionsklubb2 -programmet har tre klubbaserade tillfällen och ett gemensamt möte för pilotklubbarna:

 • Tillfälle 1: utgångspunkten: klubbens utgångssituation, värdegrund, klubbens styrkor och möjligheter
 • Tilfälle 2: detta vill vi uppnå: klubbens uppgift och framtidsdröm, klubbens strävan och verksamhetens önskvärda resultat.
 • Tilfälle 3: detta vill vår klubb vara: klubbens egna Lionsklubb2 -berättelse och dess förvekligande i hela verksamheten.
 • Tillfälle 4: Epilog – att lära tillsammans: förmedling av pilottiklubbarnas erfarenhet och gemensam sparrning.

Vi söker nu på våren 3-5 modiga pilotklubbar, som är redo att utveckla sig till att bli starkare än tidigare. Anmäl din klubb med som pilot till Lionsklubb2 -utvecklingsprogrammet genom att kontakta distriktets skolningschef Susanna Jokiperä susanna.jokipera@lions.fi eller distriktsguvernören Mika Pirttivaara, mika.pirttivaara@lions.fi

Vi har gjort deltagandet så enkelt som möjligt. Du behöver inte sända klubben någonstans, utan vi hämtar programmet till klubben. Programmets tidplan uppläggs också enligt klubbens villkor.

Kom med på det virtuella distriktsforumet 15.2.2022 kl. 18.00 för mer information. Mer om forumet i detta nyhetsbrev.

Kom med i distriktets verksamhet!

Är du intresserad av distriktets verksamhet? Kanske du är intresserad av medlems-, tjänste-  eller skolningsfrågor? Eller kanske någon av distriktets kommitéer såsom Lions Quest, KiTeNet, ARS, Diabetes, undomsutbyte eller miljö? Eller kanske du vill bli zonordförande?

Kom med i vårt fantastiska gäng och hjälp klubbar och lejon att hjälpa. Kontakta 1VDG Aki Naukkarinen aki.naukkarinen@lions.fi  / tel. 0500 726 155.

VERKSAMHET OCH EVENEMANG

Famtidslejonen samlas 27.1.2022 kl. 18.00

Distriktets första hobbygrupp Framtidslejonen håller sitt nästa möte torsdagen 27.1.2022 kl. 18.00 på adressen https://app.vooler.fi/rag-AQPMBVDYTV.

Denna månad läser vi på förhand Marc-Uwe Klings framtidsskildring “QualityLand”. QualityLand beskriver vår närframtid skojigt och skrämmande träffande. Vem vet vad var och en vill? Nå, algoritmerna förstås. En helt otrolig dystopi tar ut allt av den digitala framtidens absurditeter.

Diskusionerna har varit livliga under våra tidigare möten där också lionsverksamhetens framtid har tagits upp. Kom med och diskutera fastän du inte läst boken. Kom med i Framtidslejonens Facebook-grupp på adressen https://www.facebook.com/groups/2549010628577492

Lions-förbundets månadens temawebinarer fortsätter

Januarimånads webinar 27.1.2022 kl. 18.00 behandlar temat internationalitet. Anmäl dig på adressen http://tiny.cc/gwqnuz. I februari 24.2.2022 kl. 18.00 diskuterar vi däremot lokalitet och talkoarbete. Anmäl dig till detta webinar på adressen http://tiny.cc/iwqnuz.

Alla webinarer finns på video: täällä.

Be din kamrat med i klubben- tävlingens sparrningstillfälle 31.1.2022 kl. 19.30 – kom med och diskutera medlemsanskaffning och nya aktiviteter

Vi anordnar den första av tre sparrningstillfällen 31.1.2022 kl. 19.30 på adressen http://tiny.cc/5xkmuz. Vårens två följande tillfällen är tisdagen 29.3.2022 kl. 19.30-20.30 http://tiny.cc/mxkmuz och onsdagen 1.6.2022 kl. 19.30-20.30 http://tiny.cc/0ykmuz.

Det lönar sig att deltaga i dessa sparrningstilfällen om du eller din klubb är intresserad av medlemsanskaffning och/eller aktivitetsutveckling överhuvudtaget.

 • Ett virtuellt distriktsforum anordnas på tisdag 15.2.2022 kl. 18.00 – på programmet står bland annat lottdragningen av de kommande klubbträffparen!

Välkomna till periodens andra virtuella distriktsforum. Dragplåstret på detta distriktsforum är dragningen av klubbträffarnas par. Dessutom diskuterar vi den kommande perioden och Lionsklubb2-utvecklingsprogrammet.

Kom med på adressen http://tiny.cc/f5rnuz (MS Teams)

SKOLNING

Presidentskolningen påbörjas, tidpunkterna nedan

Presidentskolningen ger tillräckliga kunskaper för den kommande perioden. Samtidigt har deltagarna en möjlighet att utbyta tankar med varandra.

 • President 1 måndagen 14.2.2022 kl. 18: basuppgifter, att lyckas som klubbpresident. Anordnas virtuellt på http://tiny.cc/75rnuz
 • President 2 onsdagen 16.3.2022 kl. 18: extra styrka från distriktet och den övriga lionsverksamheten, restaurang Niittylounas, Pihatörmä 1, Esbo
 • President 3 tisdagen 17.5.2022 kl. 18: samarbete ökar tjänstestyrkan (för presidenter och zonordföranden) . Resturang Niittylounas, Pihatörmä 1, Esbo.
 • President 4 tisdagen 23.8.2022 kl. 18: belöningar och den påbörjade periodens tyngdpunkter, resturang Niittylounas, Pihatörmä 1, Esbo

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin