Piirikuvernööri 2022-23 Aki Naukkarisen esittely

Mikä on toimenkuvasi B-piirissä?

Piirikuvernööri (DG) toimii piirin ensisijaisena hallinnollisena johtajana ja palvelee osana piirikuvernööritiimiä.

Mistä klubista tulet?

Espoo/City

Mistä löytyy kauden toimintasuunnitelma?

Miten ja milloin sinusta tuli leijona?

Aloitin järjestössä 1988 kun liityin Leo Club Espoo/Cityyn. Kavereiden houkuttelivat sanoen, että “Siellä on parhaat tyypit ja parhaat bileet” ja sillä tiellä ollaan. 1993 siirryin samannimiseen Lions klubiin, jonka olivat perustaneet vuotta aikaisemmin Espoo/Cityn “yli-ikäiset” leot ystävineen. 
Jo Leoissa sain kokea palvelutyön hienouden, sen merkityksellisyyden apua saaneille ja hyvän mielen itselle.

Mikä on mielestäsi parasta lionstoiminnassa?

Ihmiset. Kun saa olla tekemässä hyvää, niin se on jo paljon, mutta kun saa tehdä sitä mahtavien, samahenkisten ihmisten kanssa, niin se on parasta. Ja tietysti myös ne ihmiset joita kohtaa aktiviteeteissa ja huomaa kuinka merkityksellistä tämä toimintamme on.

Mitä tavoitteita sinulla on tälle kaudelle?

Haluan jatkaa piirimme toimintaa siihen hienoon suuntaan, jota on tehty jo muutaman vuoden ajan. Suuntaan, jossa klubit ja niiden toiminta ovat
keskiössä ja piiri tukee tätä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja että piiri voisi tukea klubeja tehokkaasti, pyrimme siihen, että saisimme toimikuntiin enemmän tiimityötä, siten saadaan toimintaan uusia ideoita ja jatkuvuutta myös tuleville vuosille.

Mistä olet kotoisin ja missä asut nyt?

Olen kotoisin Espoosta ja asun nyt Länsi-Helsingissä, Maununnevalla.

Onko sinulla muita harrastuksia?

Ei paljon muita kuin liikunnallisia; pelaan salibandya Salibandyliiton ikämiessarjoissa ja suksilla pyrin olemaan niin paljon kuin mahdollista, vaikka niissä olisi vaan rullat alla.

Voitko kertoa jonkin hauskan lions-muiston?

En tiedä onko tämä niinkään hauska muisto, mutta kuvaa yhteiskunnan ja tapojen muutosta; kun 1990 luvun alkupuolella veimme lastenkodin lapsia Vihdin hiihtokeskukseen opettelemaan laskettelua, niin yhtään lastenkodin ohjaajaa ei välttämättä lähtenyt mukaan; meihin luotettiin ja kannoimme vastuun lapsista. Uskon, että meihin luotetaan edelleenkin, mutta tänä päivänä lastenkodin ohjaajat varmaan saisivat syytteen heitteillejätöstä tms. jos päästäisivät lapset matkaan ilman mukaan lähteviä ohjaajia.
Itse en Vihdin lastenrinteessä juurikaan oppinut laskettelemaan, paitsi ehkä auraamaan, mutta sain olla mukana opettamassa ja auttamassa lapsia. Usein seisoin nappihississä niin, että minulla oli lapsi nojaamassa kumpaankin jalkaan, kun he eivät itsenäisesti vielä osanneet hissiä käyttää.

Mitä muuta haluaisit kertoa lukijoillemme?

Uskon kansainvälisen presidenttimme Brian E. Sheehanin tavoin “Together We Can” eli yhdessä ja yhteistyöllä me pystymme mihin vain. Yhteistyötä voidaan tehdä monella tasolla; järjestön sisällä leijonat ja leot yhdessä, klubit yhdessä ja myös piirit yhdessä. Yhteistyökumppanit voivat löytyä myös muista järjestöistä ja myös yksittäisistä ihmisistä, jotka voimme kutsua mukaan tekemään hyvää, vaikka eivät (vielä) leijonia tai leoja olisikaan. Ja mitä teemmekin, tehdään se iloisin mielin – iloisuus tarttuu!

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0500 726 155