Lions European Music Competition Thomas Kuti -musiikkikilpailu

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

Lions European Music Competition Thomas Kuti on vuosittain järjestettävä arvostettu musiikkikilpailu, joka kokoaa yhteen nuoria lahjakkaita muusikoita ympäri Eurooppaa. Kilpailu, on saanut nimensä Thomas Kuti -muusikosta ja se on Lionsien järjestämä.

Vuoden 2023 kilpailun voitti Sophie Rebecca Bright Sveitsistä

Vuoden 2023 kilpailu järjestettiin Klagenfurtissa, Gustav Mahlerin yksityisessä musiikkiyliopistossa, ja se keskittyi tänä vuonna pasuunan soittajiin. Kilpailun ensimmäisessä osassa 16 pasunistia esitti Richard Peasleen vaativan ”Arrows of Time” -teoksen ensimmäiset kaksi osaa sekä toisen valitsemansa kappaleen. Kuusi parasta valittiin finaaliin, jossa he esittivät nuoren itävaltalaisen säveltäjän Tina Geroldingerin pakollisen kappaleen sekä toisen valitsemansa teoksen.

Kilpailun voitti Sophie Rebecca Bright Sveitsistä ja Liechtensteinista. Toiseksi sijoittui itävaltalainen Jonas Gassner ja kolmanneksi italialainen Francesco Maffei. Finaalin kuusi parasta esiintyivät myös yhdessä kilpailun päätösseremoniassa.

2023 kilpailusta: Pasuuna – Amadeu Félix; Piano – Elena Ten; Kaffeekränzchen für Posaune und Klavier, Tina Geroldinger

Kilpailu on korkeintaan 23-vuotiaille

Kilpailu toteutettiin useiden uudistusten kera. Ensimmäistä kertaa kilpailun 31-vuotisessa historiassa tapahtuma lähetettiin suorana lähetyksenä, mikä mahdollisti sen seuraamisen laajalti ympäri maailmaa. Lisäksi Johann Neubauer kehitti sävellyskilpailun nuorille säveltäjille, ja kilpailussa käytettiin Tina Geroldingerin sävellystä.

Kilpailuun osallistuvien tulee olla korkeintaan 23-vuotiaita kilpailuvuoden tammikuun 1. päivänä. Jokainen Lions-klubien Euroopan foorumin jäsenmaa voi nimetä yhden kilpailijaehdokkaan, ja osallistujat valitaan kansainvälisesti tunnustettujen musiikin ammattilaisten toimesta. Lions-klubit ovat perinteisesti sitoutuneet nuorten lahjakkuuksien tukemiseen ja musiikin arvostuksen levittämiseen.

Kilpailun voittajat saavat merkittävän palkinnon, ja lisäksi heille tarjotaan mahdollisuuksia esiintyä ja kehittyä musiikin alalla. Thomas Kuti -kilpailu onkin merkittävä askel nuorten muusikoiden uralla ja tarjoaa heille ainutlaatuisen näyttämön lahjakkuutensa esittelemiseen.

Kilpailun esite

Lue lisää

Julkaise artikkeli muualla

Kannustamme teitä vapaasti julkaisemaan tätä artikkelia eri medioissa tai sosiaalisen median alustoilla. Artikkelin levittämistä ja julkaisemista varten olemme koonneet materiaalipaketin, joka sisältää kaiken tarvittavan. Pääsette käsiksi materiaaleihin ja niiden käyttöoikeuksiin klikkaamalla alla olevaa latauslinkkiä.


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin