Nuorisovaihto kesällä 2023: Uusia Kokemuksia ja Ystävyyksiä B-piirissä

Jaa meidän hyviä juttuja muillekin

B-piirin syyskauden avajaisissa kuultiin jälleen onnistuneesta nuorisovaihtokaudesta, kun B-piirin nuorisopäällikkö Teemu Laitinen esitteli kesän tapahtumat ja saavutukset.

Nuorisoleiri oli Solvallan urheiluopistolla

Kesä 2023 toi mukanaan unohtumattomia hetkiä ja uusia ystävyyksiä nuorisovaihdon merkeissä B-piirissä. Nuorisovaihto käynnistyi isäntäperhejakson parissa 16.-26.7.2023, jonka jälkeen seuraa leiri Solvallan urheiluopistolla 26.7.-5.8.2023.

Nuorisovaihdossa oli 23 nuorta 12 maasta

Tänä kesänä B-piiriin saapui 23 nuorta 12 eri maasta, ja he olivat iältään 16-20 vuotta. Vaikka suurin osa nuorista sai nauttia ihanista isäntäperheistä, 7 nuorella ei ollut vielä isäntäperhettä. Tässä tilanteessa piiri astui sankariksi ja järjesti näille nuorille majoituksen Merihaan hostellissa. Heidän ohjelmassaan oli päivittäin aktiviteetteja, ja he pääsivät myös viettämään aikaa muiden isäntäperheissä majoittuneiden nuorten kanssa.

Leirin aikana nuoret pääsivät tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin, osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin, kuten melontaan ja saunomiseen, sekä viettämään yhteistä aikaa eri tavoin. Nuorisovaihtojohtaja korosti, että palautteet olivat erittäin positiivisia.

Onnistumisia ja kehitettäviä asioita

Positiivisia asioita:

  • Nuoret, ohjaajat ja isäntäperheet olivat tyytyväisiä järjestelyihin.
  • Solvallan urheiluopisto tarjosi erinomaiset puitteet, ja hinta-laatusuhde oli kohdallaan.
  • Nuoret solmivat uusia tuttavuuksia ja ystävyyssuhteita, mikä on yksi nuorisovaihdon tärkeimmistä tavoitteista.
  • Taloudellisesti kaikki sujui hyvin, ja budjetissa pysyttiin.

Kehitettäviä asioita:

  • Isäntäperheiden puuttuminen on haaste monessa maassa, mutta tätä ongelmaa pyritään korjaamaan ensi kautta varten.
  • Ratkaisuvaihtoehtona harkitaan isäntäperhejakson lyhentämistä ja leirin pidentämistä, sillä nuorilta tuli palautetta siitä, että yhdessäoloaika oli rajallinen.
  • Leirin ohjelmaa suunnitellaan lisäämään yhteistä aikaa, jotta nuoret voivat nauttia toistensa seurasta vielä enemmän.

Miksi kannattaa lähteä mukaan tekemään nuorisovaihtoa

Nuorisovaihtotoiminta on tärkeä osa Lions-liikettä, ja B-piiri on osoittanut sitoutumisensa nuorten kansainväliseen yhteistyöhön ja ystävyyden rakentamiseen. Nuorisovaihto tarjoaa nuorille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden oppia uusista kulttuureista, ja samalla se edistää rauhaa ja ymmärrystä maailmassa.

Teemun esitylsen kalvot syyskauden avajaisissa

teemu_laitinen_kalvot_syyskauden_avajaiset_2023


Jaa meidän hyviä juttuja muillekin